Μακροοικονομική
zoom in
Το πολύ επιτυχημένο εγχειρίδιο των Andrew Abel και Ben Bernanke, που έχει μεταφραστεί από την πιο πρόσφατη 4η έκδοση, είναι κατάλληλο όχι μόνο για το ενδιάμεσο επίπεδο μαθημάτων -ιδιαίτερα αν ο φοιτητής έχει διδαχτεί σε εισαγωγικό επίπεδο το βιβλίο του D. Begg, "Εισαγωγή στην οικονομική"- αλλά και για το προχωρημένο επίπεδο της μακροοικονομικής θεωρίας. Το διδακτικό του πλεονέκτημα συνίσταται στο ότι πηγαίνει στο βάθος των θεμάτων και τα αναλύει εμπεριστατωμένα, χωρίς να πλατιάζει στην παρουσίαση και, κυρίως, χωρίς να προϋποθέτει τη γνώση κάποιων ζητημάτων για να προχωρήσει στα πιο σύνθετα. Το βιβλίο περιέχει πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα για τον φοιτητή παραδείγματα πραγματικών γεγονότων, κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το καθιστά εξαιρετικά παιδαγωγικό.

Θέμις Μίνογλου (Επιμέλεια)

Η Θέμις Μίνογλου ίδρυσε και διευθύνει από το 1988 τις εκδόσεις "Κριτική".

Andrew B. Abel

Andrew B. Abel (Συγγραφέας)

Ο Andrew B. Abel είναι κάτοχος της έδρας Ronald A. Rosenfeld της Χρηματοοικονομικής στο Wharton School και καθηγητής οικονομικών στο University of Pennsylvania. Σπούδασε οικονομικά στο Princeton University, απ' όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση, και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το ΜΙΤ. Έχει υπηρετήσει ως επιστημονικός συνεργάτης στη Federal Reserve Bank της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ως μέλος της ομάδας οικονομικών συμβούλων της Υπηρεσίας Προϋπολογισμού του Κογκρέσου και ως μέλος της Επιτροπής Τεχνικών Συμβούλων για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης των ΗΠΑ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ben S. Bernanke

Ben S. Bernanke (Συγγραφέας)

O Ben S. Bernanke είναι Distinguished Fellow in Residence στο πρόγραμμα οικονομικών σπουδών του Brookings Institution. Από το Φεβρουάριο του 2006 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 ήταν Διοικητής της Federal Reserve System, κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Από τον Ιούνιο του 2005 μέχρι τον Ιανουάριο του 2006 ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών Συμβούλων του Προέδρου των ΗΠΑ. Σπούδασε οικονομικά στο Harvard. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το ΜΙΤ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Λαντούρης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2 από 2
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
471
Διαστάσεις:
25χ18
Βάρος:
0.935 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση