Μαμά, αυτός όλο με κάνει και θυμώνω
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαμά, αυτός όλο με κάνει και θυμώνω

Καυγάδες και ζήλιες ανάμεσα στα αδέρφια: Για παιδιά από 3 έως 8

Heike Baum

9.55€ -27% 6.97€

Τι κάνουμε, όταν ακούμε συνεχώς φωνές και κλάματα; Θα πρέπει να ανακατευόμαστε στους καυγάδες των παιδιών; Αλλά πότε οι συγκρούσεις τους δηλώνουν πρόβλημα; Και είναι καλό να επιδιώκουμε συνεχώς την αρμονική τους συνύπαρξη; Και πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να αποδεχτούν το καινούργιο αδερφάκι; Αυτό το βιβλίο προσφέρει πρακτικές συμβουλές που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας. Τα παιχνίδια που προτείνονται παίζονται εύκολα και βοηθάνε να εκτονωθεί η ένταση ανάμεσα στ` αδέρφια. Η έρευνα και η εφαρμογή έδειξε ότι μπορούμε να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τους παιδικούς καυγάδες. Έτσι, στο πρώτο κεφάλαιο παρέχονται πληροφορίες για τις συναισθηματικές ανάγκες που οδηγούν τα αδέρφια στις ζήλιες και στις συγκρούσεις. Υποστηρίζουμε συναισθηματικά το κάθε παιδί, συγχρόνως, όμως, το εκπαιδεύουμε να σέβεται τα όρια που έχει θέσει όλη η οικογένεια μαζί.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Heike Baum

Heike Baum (Συγγραφέας)

Η Χάικε Μπάουμ, DGSv, γεννήθηκε το 1963. Είναι ψυχοπαιδαγωγός, με ειδίκευση στη θεραπεία μέσω του παιχνιδιού, και στη δυναμική της ομάδας. Για περισσότερα από δέκα χρόνια διοργανώνει εξειδικευμένα σεμινάρια για παιδαγωγούς σε όλους τους τομείς της παιδαγωγικής και θεραπευτικής πράξης. Στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της βρίσκεται η μελέτη των συναισθημάτων, όπως η λύπη, ο θυμός, η ζήλια και ο φόβος. Χάρη στην πολύχρονη επαγγελματική της εμπειρία με παιδιά και νέους, έχει επισημάνει ψυχολογικά ζητήματα της παιδικής και νεανικής ηλικίας, που συχνά περνούν απαρατήρητα. Ως συγγραφέας έγινε γνωστή μέσω των πολλών δημοσιεύσεών της σχετικά με τη χρήση του παιχνιδιού ως παιδαγωγικού και θεραπευτικού μέσου. Συχνά δε, τα θέματά της είναι νέα και πρωτοποριακά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αιμιλία Σαλβάνου (Μεταφραστής)

Η Αιμιλία Σαλβάνου γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1972. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2006. Διδάσκει ευρωπαϊκή ιστορία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (από το 2014) και νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2017). Άρθρα της αναφορικά με την προσφυγική και μεταναστευτική ιστορία και μνήμη καθώς και για την ιστορική κουλτούρα έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Ειρήνη Γαβαλά (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
51
Διαστάσεις:
22x17
Βάρος:
0.156 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση