Global Novel
zoom in
16.96€ -26% 12.55€

Η Τερέσα Αλμένδρος ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της Χουάν Μαρίνο Σαλαβέρι, γιο ενός πρώην επαναστάτη και νυν δικτάτορα της χώρας της. Ο γάμος όμως δεν μπορεί να γίνει αν δεν βρεθεί ο πατέρας της, ένα σχεδόν μυθικό πλέον πρόσωπο που εξαφανίστηκε πριν από είκοσι χρόνια και που κανένας από τότε δεν έχει δει. Η Τερέσα θα ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι -Τυνησία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Σκωτία- για να τον βρει, με ανάμεικτα συναισθήματα και απροσδιόριστες διαθέσεις. Στην οδύσσειά της αυτή θα ζήσει τις πιο περίεργες καταστάσεις, θα γνωρίσει αδίστακτους σπιούνους και ρομαντικούς επαναστάτες, θα βιώσει αναπάντεχους έρωτες και άγριους θανάτους, θα κάνει βουτιές σ` ένα παρελθόν που δεν της ανήκει και θα ονειρευτεί ένα μέλλον που δεν ξέρει αν θα γίνει ποτέ δικό της. Γύρω της ένας κόσμος σε σύγχυση, ένας κόσμος που πίστεψε στην επανάσταση και βρέθηκε να παλεύει με την τρομοκρατία ή τον αυταρχισμό, ένας κόσμος που δεν μπορεί πλέον να χωρέσει τις μεγάλες ιδέες ούτε τις μεγάλες ηρωικές μορφές. Ένα μοναδικό μυθιστόρημα γραμμένο από 14 γνωστούς συγγραφείς απ` όλο τον κόσμο με τη μέθοδο της σκυταλοδρομίας. Ένα λογοτεχνικό παιχνίδι στο οποίο συμβιώνουν αρμονικά συγγραφείς διαφορετικών ηλικιών και λογοτεχνικών προθέσεων, με διαφορετικά στυλ γραφής και διαφορετικές ιδεολογίες, που φέρνει τον αναγνώστη μπροστά σε απανωτές εκπλήξεις και ανατροπές, μέχρι το τελικό, απρόσμενο φινάλε. Βασισμένο σε μια πρόταση του Γιώργου Σκούρτη, το Global Novel έγινε πραγματικότητα χάρη στη συμβολή της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Etgar Keret

Etgar Keret (Συγγραφέας)

Ο Έτγκαρ Κέρετ γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ το 1967. Είναι αναμφίβολα ο πιο δημοφιλής συγγραφέας της νέας γενιάς. Διδάσκει στην Κινηματογραφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και μέχρι σήμερα έχει γυρίσει πάνω από 50 ταινίες μικρού μήκους βασισμένες στις ιστορίες του. Το βιβλίο του "Missing Kissinger" έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στα σημαντικότερα ισραηλινά βιβλία όλων των εποχών και του χάρισε το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λένα Διβάνη

Λένα Διβάνη (Συγγραφέας)

Η Λένα Διβάνη γεννήθηκε το 1955 στον Βόλο και είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή Αθηνών και, από το 2008, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Εκτός από τις ιστορικές μελέτες της, έχει δημοσιεύσει μία συλλογή διηγημάτων ("Γιατί δεν μιλάς για μένα;" Νεφέλη, 1995, Βραβείο Μαρία Ράλλη για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς) και τέσσερα μυθιστορήματα ("Οι γυναίκες της ζωής της", Καστανιώτης, 1997, που έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση από την ΕΤ1, "Εργαζόμενο αγόρι", Καστανιώτης, 2000, "Ενικός αριθμός", Καστανιώτης, 2002, "Ψέματα. Η αλήθεια είναι...", Καστανιώτης, 2005). Το πρώτο της μυθιστόρημα έχει μεταφραστεί στα ισπανικά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Alfaguara Global και στα ιταλικά από τον εκδοτικό οίκο Crocetti. Διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και τα πολωνικά. Επίσης, έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία για παιδιά και έναν τόμο με τα θεατρικά της έργα που παίχτηκαν στο "Τρένο στο Ρουφ" και στην "Πειραματική Σκηνή Τέχνης", στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με την εφημερίδα "Τα Νέα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Yasmina Khadra

Yasmina Khadra (Συγγραφέας)

Πίσω από το γυναικείο ψευδώνυμο Γιασμίνα Χάντρα κρύβεται ο συγγραφέας Μοχάμεντ Μουλεσεχούλ. Γεννήθηκε το 1955 και σε ηλικία εννέα χρόνων μπήκε σε στρατιωτική σχολή. Αρχίζει να δημοσιεύει λογοτεχνικά κείμενα το 1984, ενώ έχει ήδη γίνει αξιωματικός. Η δυσπιστία με την οποία το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας του αντιμετωπίζει έναν στρατιωτικό λογοτέχνη αλλά κυρίως ο εμφύλιος πόλεμος στην Αλγερία τον αναγκάζει να περάσει, ως λογοτέχνης, στην πιο βαθιά παρανομία και να χρησιμοποιήσει ένα γυναικείο ψευδώνυμο. Δημοσιεύοντας πλέον με το όνομα Γιασμίνα Χάντρα, θα γίνει πασίγνωστος στη Γαλλία, με τα βιβλία: "Morituri" (1997), "Double blanc" (1997), "L΄ automne des Chimeres" (1998) και "La dingue au bistouri" (1990-1999). Ακολουθούν τα μυθιστορήματα: "Les agneaux de Seigneur" (1998), "Α quoi revent les loups" (1999, "Τι ονειρεύονται οι λύκοι", μτφρ. Μαρίνα Μέντζου, εκδ. Καστανιώτη 2000), τα αυτοβιογραφικά "L΄ ecrivain" (2001) και "L΄ imposture de mots", η νουβέλα "Cousin K" και η πιο πρόσφατη μυθιστορηματική τριλογία "Les Hirondelles de Kaboul", "L΄attentat" (Prix des libraires, 2006) και "Les sirenes de Bagdad" (2006). Την αληθινή του ταυτότητα ο Μουλεσεχούλ αποκάλυψε στο γαλλικό τύπο τον Ιανουάριο του 2001, όταν παραιτήθηκε από τον στρατό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Pavel Kohout

Pavel Kohout (Συγγραφέας)

Ο Πάβελ Κόχουτ, γεννημένος στην Πράγα το 1928, θεωρείται ένας από τους γνωστότερους συγγραφείς της Τσεχίας. Πρώην στέλεχος του Κ.Κ. Τσεχοσλοβακίας, από τους πρωτεργάτες της Άνοιξης της Πράγας το 1968 και ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της κίνησης "Χάρτα 77", ζει από το 1979 στη Δύση. Υπήκοος της Αυστρίας από το 1980, ο Κόχουτ έχει συνδέσει το όνομά του, εκτός των άλλων, με το φημισμένο Burgtheater της Βιέννης. ΄Έχει εκδώσει πολλά θεατρικά έργα, ενώ τα μυθιστορήματά του "Ένας θηλυκός δήμιος" και "Η γυναίκα μου και ο άντρας της" έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Michel Faber

Michel Faber (Συγγραφέας)

Ο Μισέλ Φέιμπερ γεννήθηκε στην Ολλανδία, μεγάλωσε στην Αυστραλία και ζει στην ορεινή Σκοτία. Το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο "Some Rain Must Fall" (1998), κέρδισε το βραβείο του Συμβουλίου Τεχνών της Σκοτίας καθώς και το βραβείο Saltire για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς το 1999. Είναι όμως με το μυθιστόρημά του "Under the Skin" ("Κάτω από το δέρμα") που ο Φέιμπερ έγινε γνωστός σε κοινό και κριτικούς, και μεταφράστηκε σε δεκαπέντε γλώσσες. Ακολούθησαν οι δύο νουβέλες "The Hundred and Ninety-Nine Steps" (2001) και "The Courage Consort" (2002) που στη Βρετανία εκδόθηκαν σε διαφορετικές εκδόσεις και στην ελληνική έκδοση συγκεντρώθηκαν κάτω από το γενικό τίτλο "Η γυναίκα και το φάντασμα". Το 2002 κυκλοφόρησε επίσης το πολυσέλιδο μυθιστόρημά του "The Crimson Petal and the White".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Σκούρτης

Γιώργος Σκούρτης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Σκούρτης (1940-2018) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έγραψε πολλά θεατρικά έργα, που παίχτηκαν κυρίως στο Θέατρο Τέχνης με μεγάλη επιτυχία. Έγραψε, επίσης, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα και σενάρια και σκηνοθέτησε όλα του τα θεατρικά έργα, στη σκηνή, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Έφυγε από τη ζωή στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου 2018, σε ηλικία 78 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Niccolo Ammaniti

Niccolo Ammaniti (Συγγραφέας)

O Νικολό Αμανίτι γεννήθηκε στη Ρώμη το 1966. Το πρώτο του βιβλίο ήταν το μυθιστόρημα "Brancie" (1994). Ακολούθησαν το δοκίμιο "Nel nome del figlio", που έγραψε με τον πατέρα του Μάσιμο, και η συλλογή διηγημάτων "Fango" (Λάσπη, εκδόσεις Καστανιώτη 2000), που τον έκανε ευρύτερα γνωστό. Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν επίσης στις ανθολογίες "Gioventu cannibale" (1966) και "Tutti i denti del mostro sono perfetti" (1997). Με το μυθιστόρημα "Ti prendo e ti porto via" (Θα σε πάρω να φύγουμε), που κυκλοφόρησε στην Ιταλία το 1999, ο Αμανίτι γνώρισε τη μεγάλη αποδοχή κοινού και κριτικής. Το 2001 κυκλοφόρησε, επίσης με μεγάλη επιτυχία, το μυθιστόρημα "Io non ho paura".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Μ. Ασωνίτης

Αλέξανδρος Μ. Ασωνίτης (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Μ. Ασωνίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Φοίτησε στη Νομική Αθηνών, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Ασχολείται με τη μετάφραση Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων (Ψευδοκαλλισθένους: "Αλεξάνδρου Βίος", Πολυαίνου: "Στρατηγήματα", αʼ και βʼ τόμος). Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: "Η συνείδηση της αιωνιότητας", "Λάλον ύδωρ" και "Γειά σου, τηλεόραση!". (φωτογραφία: Μάνος Χατζηκωνσταντής)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ingo Schulze

Ingo Schulze (Συγγραφέας)

Ο ΄Ινγκο Σούλτσε γεννήθηκε το 1962 στη Δρέσδη και σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Ιένα. Στη συνέχεια εργάστηκε σε εφημερίδα και στο Δημοτικό θέατρο του Άλτενμπουργκ. Η παραμονή του για έξι μήνες στην Αγία Πετρούπολη τον οδήγησε να γράψει το πρώτο του βιβλίο, "33 Στιγμές ευτυχίας" (1995), το οποίο τον έκανε αμέσως γνωστό και βραβεύτηκε με τα βραβεία Άλφρεντ Ντέμπλιν, Ερνστ Bίλνερ, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν, καθώς και με το βραβείο Ασπέκτε. Το δεύτερο βιβλίο του, με τίτλο "Απλές ιστορίες" (1998), γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Ζει στο Βερολίνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Feride Cicekoglu (Συγγραφέας)

Η Φεριντέ Τσιτσέκογλου γεννήθηκε στην Άγκυρα το 1951. Σπούδασε στις ΗΠΑ και μετά την επιστροφή της στην Τουρκία φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια, ως το 1984, από τη δικτατορία του Εβρέν. Η παραμονή της στη φυλακή την ενέπνευσε να γράψει το πρώτο της μυθιστόρημα, "Μην πυροβολείτε το χαρταετό", που γυρίστηκε ταινία και πήρε βραβείο σεναρίου στην Τουρκία και στις Κάννες. Από τότε έχει γράψει πολλά σενάρια. Η ταινία το "Ταξίδι της ελπίδας" πήρε το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας το 1991. "Η άλλη μεριά του νερού", που έχει γίνει επίσης ταινία, πήρε το βραβείο ΙΠΕΚΤΣΙ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Antonio Skarmeta

Antonio Skarmeta (Συγγραφέας)

Ο Αντόνιο Σκάρμετα γεννήθηκε το 1940 στη Χιλή. Σπούδασε φιλοσοφία και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Χιλής, και τέχνες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Το πρώτο του βιβλίο, μια συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο "El entusiasmo" ("Ο ενθουσιασμός") κυκλοφόρησε το 1967. Ακολούθησαν οι συλλογές διηγημάτων "Desnudo en el tejado" ("Γυμνός στην σκεπή", 1973), "Tiro Libre" ("Ελεύθερη βολή", 1973), "El ciclista de San Cristobal" ("O ποδηλάτης του Σαν Κριστόβαλ", 1973), "Novios y solitarios" ("Γαμπροί και μοναχικοί", 1975). Ακολουθούν τα μυθιστορήματα "Sone que la nieve ardua" ("Ονειρεύτηκα ότι το χιόνι έκαιγε", 1975), "No paso nada" ("Δεν έγινε τίποτα", 1980), "La insurreccion" ("Η εξέγερση", 1982) και "El cantero de Neruda" ("Ο ταχυδρόμος του Νερούντα", 1985), μυθιστόρημα που γυρίστηκε σε ταινία και τον έκανε διάσημο σ΄ όλο τον κόσμο. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Match ball" (1989), "La boda del poeta" ("O γάμος του ποιητή", 1999) και "La chica del trombon" ("Το κορίτσι με το τρομπόνι", 2001). Τα τελευταία χρόνια ζει στο Παρίσι ως πρεσβευτής της χώρας του, στην ίδια δηλαδή θέση που είχε ο φίλος του Πάμπλο Νερούντα πριν το πραξικόπημα κατά του προέδρου Αλιέντε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Aris Fioretos

Aris Fioretos (Συγγραφέας)

Ο ελληνοαυστριακής καταγωγής Σουηδός συγγραφέας Άρης Φιορέτος γεννήθηκε στο Γκέτεμποργκ το 1960 από πατέρα Έλληνα και μητέρα Αυστριακή. Ζει μεταξύ Στοκχόλμης και Βερολίνου. Στο σπίτι έμαθε πρώτα τα γερμανικά και ύστερα τα ελληνικά. Σπούδασε Ιστορία της Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Γέιλ των ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Εργάστηκε ως μεταφραστής, ως επιμελητής κειμένων και ως αρθρογράφος για διάφορα σουηδικά περιοδικά. Ως συγγραφέας έκανε την εμφάνισή του το 1991 με τα πεζοτράγουδα "Delandets bok" και τα δοκίμια "Det kritiska ogonblicket: Holderlin, Benjamin, Celan". Ακολούθησαν τα δοκίμια "Den gra boken" (1994), "En bok om fantomer" (1996) και μια συλλογή από νουβέλες με τίτλο "Vanitasrutinerna" (1998). Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του "Στοκχόλμη νουάρ", "Η αλήθεια για τον Σάσα Κνις", "Ο τελευταίος Έλληνας" και "Μαίρη". Υπήρξε ένας από τους 13 συγγραφείς που συνέγραψαν το "Global Novel" (2003). Το 2010 επιμελήθηκε την πρώτη πλήρη και σχολιασμένη έκδοση των έργων της Nelly Sachs και εξέδωσε την εικονογραφημένη βιογραφίας της ("Flucht und Verwandlung"). Για το έργο του έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το βραβείο Jeanette-Schochen το 2017 στη Γερμανία και το Βραβείο Δοκιμίου της Σουηδικής Ακαδημίας το 2018. Από το 2011 είναι αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ακαδημίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Juan Manuel de Prada

Juan Manuel de Prada (Συγγραφέας)

Ο Χουάν Μανουέλ δε Πράδα γεννήθηκε το 1970. Πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στη Θαμόρα και τώρα ζει στη Σαλαμάνκα. Αν και είναι πτυχιούχος Νομικής, μοναδική του επαγγελματική ενασχόληση υπήρξε η λογοτεχνία. Τακτικός συνεργάτης σε εφημερίδες, έχει καλλιεργήσει την αφήγηση, την κριτική και τη μετάφραση και έχει τιμηθεί στη διάρκεια της καριέρας του με πολυάριθμα λογοτεχνικά βραβεία. Το "Αιδοία" του χάρισε παγκόσμια φήμη που εδραιώθηκε με τα επόμενα βιβλία του, El Silencio del Patinador (H σιωπή του πατινέρ, 1995), Las mascaras del heroe (Οι μάσκες του ήρωα, 1996) και La tempestad (Η θύελλα, 1997).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Arthur Japin

Arthur Japin (Συγγραφέας)

Ο Άρτουρ Γιαπέν γεννήθηκε το 1956. Έχοντας δουλέψει για χρόνια ως ηθοποιός και τραγουδιστής της όπερας, έκανε το συγγραφικό του ντεμπούτο το 1996 με τις "Μαγωνικές Ιστορίες". Έγινε γνωστός με το μυθιστόρημά του "Ο μαύρος με τη λευκή καρδιά" (1997), το οποίο έλαβε αμέτρητες τιμητικές διακρίσεις στην Ολλανδία και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες. Ακολούθησαν η συλλογή διηγημάτων "Ο τέταρτος τοίχος" (1998) και το μυθιστόρημα "Το όνειρο του λιονταριού" (2002).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Μακρόπουλος

Μιχάλης Μακρόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Μιχάλης Μακρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έζησε εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πλέον κατοικεί στη Λευκάδα με τη σύζυγό του και με τα δυο τους παιδιά, και περνά μεγάλα διαστήματα στο Δελβινάκι Πωγωνίου στην Ήπειρο. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας από τα αγγλικά και τα γαλλικά (έχοντας μεταφράσει αρκετά έργα των Ernest Hemingway, Truman Capote, F.S. Fitzgerald, John Steinbeck, Ray Bradbury, Stephen King, Saul Bellow, Richard Powers, Michel Faber, Antoine de Saint-Exupery, Martin Amis, κ.ά.). Έχει εκδώσει τα βιβλία για ενήλικες: "Η θλίψη στα μάτια του ποντικού", Οδυσσέας 1996, "Η Ιουλία είχε ένα πόδι", Οδυσσέας 1998, "Ιστορίες για μικροσκοπικά και γιγαντιαία πλάσματα", Οξύ 2000, "Το τέρας και ο έρωτας", Εστία 2002, "Η μαγική εκδρομή", Εστία 2005, "Το τέλος του ταξιδιού", Εστία 2006, "Η άδεια καρέκλα", Καστανιώτης 2007, "Σπουργίτω και Γράχαμ", Γιάννης Πικραμένος, 2012, "Οδοιπορικό στο Πωγώνι" (κείμενα, φωτογραφίες), Fagotto, 2013, "Το δέντρο του Ιούδα", Κίχλη, 2014, καθώς και πέντε βιβλία για παιδιά. Κείμενα και κριτικές του δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά (diastixo.gr, "Φρέαρ", κ.ά.). Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας.

Ελεάνα Τσόκα (Μεταφραστής)


Δανάη Φέρρη (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
396
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.571 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση