Οι στάχτες της ψυχής μας
zoom in
  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789604360208

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2003

  • Εκδότης

    Οξύ

Στο 50ό βιβλίο της σειράς Σκοτάδι-Κόλαση, 17 πολυβραβευμένοι συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού γνέφουν περίτεχνους, απολαυστικούς εφιάλτες και σας προσκαλούν να αφεθείτε στη μαγεία του αλλόκοτου, του μακάβριου, του τρομακτικού...

Clive Barker

Clive Barker (Συγγραφέας)

Ο Κλάιβ Μπάρκερ γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1952. Συγγραφέας των έργων "Υφαντόκοσμος", "Ο κλέφτης του πάντοτε", "Τα βιβλία του αίματος", "Καταραμένο παιχνίδι", "The inhuman condition", "In the flesh", "Cabal", "Imagica", "Το μεγάλο μυστικό θέαμα", "Αείπολη" και "Το αρχαίο μυστήριο", θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μυθιστοριογράφους τρόμου και φαντασίας. Το 1985 του απονεμήθηκε το World Fantasy Award. Πέρα από τη συγγραφική του δουλειά, που, εκτός από μυθιστορήματα, περιλαμβάνει διηγήματα και σενάρια, είναι επίσης εικονογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τις ταινίες "Nightbreed", "Lord of Illusions", τη σειρά "Candyman" και την τριλογία "Hellraiser". Ζωγραφικά έργα του εκτίθενται τακτικά στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη. Στις πιο πρόσφατες δουλειές του περιλαμβάνονται το βραβευμένο με Όσκαρ "Gods and monsters" και μια έκθεση ερωτικών πινάκων και φωτογραφιών με τίτλο: "The weird and the wicked". Ο συγγραφέας ζει στο Λος Άντζελες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Graham Joyce

Graham Joyce (Συγγραφέας)

Ο Graham Joyce πριν γίνει συγγραφέας ήταν δάσκαλος, κράχτης του μπίνγκο, δικαστικός αντιπρόσωπος και βοηθός μαραγκού. Έχει μάστερ στην αγγλική και την αμερικάνικη λογοτεχνία. Κατά διαστήματα εργάζεται ως καθηγητής δημιουργικού γραψίματος στο Πανεπιστήμιο Νότιγχαμ και του Γουλβερχάμπτον. Είναι ο μοναδικός συγγραφέας που έχει κερδίσει τέσσερις φορές το Βρετανικό Βραβείο Λογοτεχνίας του Φανταστικού για τα μυθιστορήματά του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Graham Masterton

Graham Masterton (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1946 στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, εργάσθηκε από τα δεκαεφτά του ως ρεπόρτερ, αργότερα έγινε συντάκτης στο "Penthouse" και άρχισε να γράφει λογοτεχνία τρόμου στα μέσα της δεκαετίας του ΄70. Ανάμεσα στα καλύτερα έργα του συμπεριλαμβάνονται τα: "Charnel House", "The Pariah", "Death Trance", "Black Angel", "Walkers", "The Sleepless" και "Flesh & Blood". Πολυγραφότατος και δημοφιλής τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, ο Masterton ταξιδεύει συχνά για να κάνει έρευνα για τα βιβλία του και έχει να επιδείξει σημαντική φιλανθρωπική δράση στον τομέα των κακοποιημένων παιδιών. Τα τελευταία χρόνια βιώνει ένα νέο κύμα καταξίωσης και επιτυχίας, επιστέγασμα του οποίου είναι η βράβευσή του από τη Βρετανική Εταιρεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού για την πολυετή προσφορά του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Brian Lumley

Brian Lumley (Συγγραφέας)

O Brian Lumley γεννήθηκε το 1938 σε ένα χωριό ανθρακωρύχων έξω από το Ντάραμ της Αγγλίας και ακολούθησε καριέρα στρατιωτικού στη Στρατονομία. Βαθύτατα επηρεασμένος από τον H. P. Lovecraft και μερικούς άλλους συγγραφείς του οίκου Arkham House, ξεκίνησε να γράφει διηγήματα όταν υπηρετούσε στο Βερολίνο, κινούμενος αρχικά μέσα στο πλαίσιο της Μυθολογίας Κθούλου. Με τα χρόνια ανέπτυξε δικές του μυθολογίες και κοσμολογίες, και μας έδωσε συναρπαστικές σειρές μυθιστορημάτων, με πιο γνωστή αυτή του "Νεκροσκόπου", Χάρι Κίο, που στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει πουλήσει πάνω από 1.500.000 αντίτυπα και μέσω της οποίας ο Lumley έδωσε νέα πνοή στο μύθο του βρυκόλακα. Ανάμεσα στα καλύτερα του έργα συγκαταλέγονται τα μυθιστορήματα "Necroscope", "Necroscope II: Wamphyri!", "The burrowers beneath", "The house of doors", "The transition of Titus Crow", "Psychomech" και "Hero of dreams", ενώ αντιπροσωπευτικές του εύρους του έργου του είναι και οι συλλογές "The Horror at Oakdeene", "Fruiting bodies and other fungi" και "The second wish and other exhalations". Το διήγημά του "Fruiting bodies" βραβεύτηκε με το Βρετανικό Βραβείο της Λογοτεχνίας του Φανταστικού το 1989 και στον ίδιο απονεμήθηκε το Μάιο του 1998 το βραβείο Grand Master για τη συνολική προσφορά του στη λογοτεχνία του φανταστικού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jack Ketchum

Jack Ketchum (Συγγραφέας)

Ο Jack Ketchum (1946-2018) προτού αποφασίσει να ασχοληθεί με την συγγραφή έκανε διάφορες δουλειές όπως μάγειρας, πωλητής ξυλείας, καθηγητής γυμνασίου, ηθοποιός-τραγουδιστής, σκουπιδιάρης, ενώ εργάστηκε και σε πρακτορείο καλλιτεχνικών δικαιωμάτων. Εγκατέλειψε την τελευταία δουλειά θεωρώντας ότι μια και μπορούσε να προωθεί τις δουλειές άλλων, θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και με τις δικές του. Ευτυχώς, αποδείχτηκε πως είχε δίκιο, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται ένας από τους καλύτερους στο είδος του. Έχει εκδόσει αρκετά βιβλία, όπως τα "Off Season", "Hide and Seek", "Cover", "She Wakes", "The Girl Next Door", "Joyride", "Only Child".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jonathan Carroll (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ζει στη Βιέννη. Διδάσκει δημιουργικό γράψιμο. Η συλλογή του "The panic hand" πήρε το βραβείο Bram Stoker. Πρώην πυγμάχος και σεναριογράφος, ο Carroll παντρεύει έντεχνα το μαγικό ρεαλισμό με τον τρόμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ευρώπη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Sucharitkul Papinian Somtow (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στη Μπανγκόκ και μεγάλωσε στην Ευρώπη, όπου σπούδασε Αγγλικά και Μουσική. Έχει εκδώσει περισσότερα από είκοσι πέντε μυθιστορήματα για ενήλικες και παιδιά, καθώς και πολλά διηγήματα. Σε ηλικία δεκαεννέα ετών διηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ολλανδίας. Σήμερα είναι διευθυντής της Λυρικής Σκηνής της Μπανγκόκ και Πρέσβης της Ταϊλάνδης στην UNESCO. Επίσης γράφει και σκηνοθετεί ταινίες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Thomas Tessier (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στο Κονέκτικατ το 1947 και σπούδασε στο Δουβλίνο. Εργάστηκε ως κειμενογράφος σε περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας και ως φιλολογικός επιμελητής σε εκδοτικούς οίκους. Γράφει επαγγελματικά εδώ και τρεις δεκαετίες. Έχει γράψει δεκάδες διηγήματα, ενώ από τα μυθιστορήματά του ξεχωρίζουν τα: "The nightwalker", "Phantom" και "Finishing touches".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ramsey Campbell

Ramsey Campbell (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1946, άρχισε να γράφει σε ηλικία 10 ετών, εξέδωσε την πρώτη συλλογή διηγημάτων του σε ηλικία δεκαοχτώ χρονών στο θρυλικό εκδοτικό οίκο Arkham House, και έκτοτε μας έχει δώσει αριστουργηματικά μυθιστορήματα καθώς και εκατοντάδες συναρπαστικά διηγήματα. Έχει αποσπάσει περισσότερα βραβεία από οποιονδήποτε άλλον εν ζωή συγγραφέα, για τα μυθιστορήματα τρόμου που έχει γράψει.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Michael Marshall Smith

Michael Marshall Smith (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στο Cheshire το 1965 και πέρασε τα πρώτα 8 χρόνια της ζωής του ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο με τους γονείς του. Σπούδασε Φιλοσοφία και Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ και ξεκίνησε να γράφει διηγήματα στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, αποσπώντας μάλιστα το βραβείο Icarus (Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Βρετανού Συγγραφέα). Το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο "Only forward", κέρδισε το Βρετανικό Βραβείο της Λογοτεχνίας του Φανταστικού, ενώ σχεδόν όλα του τα μυθιστορήματα έχουν βραβευθεί και πρόκειται να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Clark Ashton Smith (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1893 στην Καλιφόρνια και άρχισε να γράφει από την ηλικία των 11 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jeffrey Ford

Jeffrey Ford (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1955 στο Λονγκ Άιλαντ και ήταν μάλλον ο χειρότερος μαθητής του σχολείου του. Αυτό, βέβαια, δεν τον εμπόδισε να κερδίσει το Παγκόσμιο Βραβείο της Λογοτεχνίας του Φανταστικού για το "The physiognomy", το δεύτερό του μυθιστόρημα το 1997, και να εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον ελπιδοφόρους και αξιοσέβαστους νέους συγγραφείς του χώρου. Από τότε δεν έχει λείψει ούτε ένα χρόνο από τις λίστες με τους νικητές των μεγάλων λογοτεχνικών βραβείων του χώρου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

J. P. Dixon (Συγγραφέας)

O J.P. Dixon γεννήθηκε το 1957 στο Gloucestershire στην Αγγλία. Το 1975 αποφάσισε πως θέλει να γίνει επαγγελματίας ηθοποιός κι έγινε δεκτός στο Bristol Old Vic Theatre School, ακολουθώντας μια εικοσαετή καριέρα στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Την ίδια περίοδο δοκίμασε το ...΄χέρι΄ του τόσο στην ζωγραφική όσο και στη συγγραφή διηγημάτων και νουβελών Επιστημονικής Φαντασίας, με κυριότερο το "Η ιστορία του χειρουργού" που δημοσιεύτηκε στο The Pan Book Οf Horror Stories Vol.29.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Geoff Nicholson (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στο Sheffield και σήμερα ζει κατά περιόδους στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Έχει γράψει δώδεκα μυθιστορήματα, σημαντικότερα των οποίων είναι τα "Βleeding London" (υποψήφιο για το βραβείο Whitbread), "Hunters and Gatherers" και "Flesh Guitar". Δεν θεωρείται συγγραφέας τρόμου, αλλά η "Τερατωδία" του θα σας ταξιδέψει σε τόσο σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην τρομάξετε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Julia Slavin (Συγγραφέας)

Πρώην παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού ABC, η Julia Slavin έχει εκδώσει μια εκπληκτική συλλογή διηγημάτων, με τίτλο "The woman who cut of her leg at the Maidstone club" - και τίποτα άλλο. Μένει στην Ουάσινγκτον και ετοιμάζει το πρώτο της μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Michael Shea (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στο Λος Άντζελες το 1946 και, όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί του απασχολήθηκε σε πληθώρα επαγγελμάτων προτού αφοσιωθεί στο γράψιμο. Παρότι είναι ένας πραγματικός δεξιοτέχνης της γλώσσας και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Παγκόσμιο Βραβείο της Λογοτεχνίας του Φανταστικού, δεν γνώρισε ποτέ μεγάλη εμπορική επιτυχία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Neil Gaiman

Neil Gaiman (Συγγραφέας)

O Neil Gaiman είναι ένας από τους σημαντικότερους μυθοπλάστες της εποχής μας. Το μεγαλύτερό του έργο είναι οι 10 τόμοι (75 τεύχη) του κόμικ The Sandman, που έχει αποσπάσει πολλά μεγάλα βραβεία σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γερμανία κ.ά. Κεντρικός ήρωας του Τhe Sandman είναι ο Μορφέας, ο αινιγματικός άρχοντας του κόσμου των ονείρων. Τα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι το Neverwhere, που μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη, το Stardust, που απέσπασε το Μυθοποιητικό Βραβείο για το Καλύτερο Μυθιστόρημα Φαντασίας του 1999, και βέβαια το American Gods, το μοναδικό βιβλίο στην ιστορία της λογοτεχνίας του φανταστικού που έχει αποσπάσει τα βραβεία Nebula, Hugo, Bram Stoker και Locus, και είναι υποψήφιο για το Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας του Φανταστικού. Πολλά από τα διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί στη συλλογή Smoke and Mirrors: Short stories and illusions. Γεννήθηκε το 1960 στο Πόρτσεστερ της Αγγλίας και τώρα μένει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει ακριβώς τρία παιδιά και περίπου εφτά γάτες.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Μπαμπούρης (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
327
Διαστάσεις:
23χ16
Βάρος:
0.448 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση