Η γυναίκα και το φάντασμα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η γυναίκα και το φάντασμα

Δύο νουβέλες

Michel Faber

10.60€ -26% 7.84€

Η Σίαν, ανάπηρη ύστερα από ένα τραγικό ατύχημα, δουλεύει σε μια ανασκαφή στο κοιμητήριο του αβαείου του Γουίτμπι, μιας παραθαλάσσιας αγγλικής πόλης. Κάθε βράδυ βλέπει τον ίδιο φρικτό εφιάλτη, πως ένας άντρας της κόβει με λεπίδα το κεφάλι. Όταν ένα παλιό χειρόγραφο θα πέσει ξαφνικά στα χέρια της, το παρελθόν θα ξυπνήσει με έναν απρόσμενο τρόπο στο παρόν. Ένα εγγλέζικο πενταμελές σύνολο φωνητικής μουσικής πηγαίνει για πρόβες σ’ ένα απομονωμένο σπίτι στο Βέλγιο, καταμεσής ενός μυστηριώδους, σιωπηλού δάσους. Στις δύο εβδομάδες που διαρκούν οι πρόβες, οι μουσικοί θα μάθουν να γνωρίζουν μέσα από τη συμβίωση τα όριά τους και θα έρθουν αντιμέτωποι με το φάντασμα του θανάτου. Δυο νουβέλες που είναι ταυτόχρονα αφηγήματα αγωνίας αλλά κι ένας στοχασμός πάνω στη σύγκρουση πραγματικότητας και φαντασίας, καθώς και στη φύση της ανθρώπινης ειλικρίνειας, αριστοτεχνικά γραμμένες από τον Μισέλ Φέιμπερ, συγγραφέα του Κάτω από το δέρμα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μιχάλης Μακρόπουλος

Μιχάλης Μακρόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Μιχάλης Μακρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έζησε εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πλέον κατοικεί στη Λευκάδα με τη σύζυγό του και με τα δυο τους παιδιά, και περνά μεγάλα διαστήματα στο Δελβινάκι Πωγωνίου στην Ήπειρο. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας από τα αγγλικά και τα γαλλικά (έχοντας μεταφράσει αρκετά έργα των Ernest Hemingway, Truman Capote, F.S. Fitzgerald, John Steinbeck, Ray Bradbury, Stephen King, Saul Bellow, Richard Powers, Michel Faber, Antoine de Saint-Exupery, Martin Amis, κ.ά.). Έχει εκδώσει τα βιβλία για ενήλικες: "Η θλίψη στα μάτια του ποντικού", Οδυσσέας 1996, "Η Ιουλία είχε ένα πόδι", Οδυσσέας 1998, "Ιστορίες για μικροσκοπικά και γιγαντιαία πλάσματα", Οξύ 2000, "Το τέρας και ο έρωτας", Εστία 2002, "Η μαγική εκδρομή", Εστία 2005, "Το τέλος του ταξιδιού", Εστία 2006, "Η άδεια καρέκλα", Καστανιώτης 2007, "Σπουργίτω και Γράχαμ", Γιάννης Πικραμένος, 2012, "Οδοιπορικό στο Πωγώνι" (κείμενα, φωτογραφίες), Fagotto, 2013, "Το δέντρο του Ιούδα", Κίχλη, 2014, καθώς και πέντε βιβλία για παιδιά. Κείμενα και κριτικές του δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά (diastixo.gr, "Φρέαρ", κ.ά.). Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας.

Michel Faber

Michel Faber (Συγγραφέας)

Ο Μισέλ Φέιμπερ γεννήθηκε στην Ολλανδία, μεγάλωσε στην Αυστραλία και ζει στην ορεινή Σκοτία. Το πρώτο του βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο "Some Rain Must Fall" (1998), κέρδισε το βραβείο του Συμβουλίου Τεχνών της Σκοτίας καθώς και το βραβείο Saltire για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς το 1999. Είναι όμως με το μυθιστόρημά του "Under the Skin" ("Κάτω από το δέρμα") που ο Φέιμπερ έγινε γνωστός σε κοινό και κριτικούς, και μεταφράστηκε σε δεκαπέντε γλώσσες. Ακολούθησαν οι δύο νουβέλες "The Hundred and Ninety-Nine Steps" (2001) και "The Courage Consort" (2002) που στη Βρετανία εκδόθηκαν σε διαφορετικές εκδόσεις και στην ελληνική έκδοση συγκεντρώθηκαν κάτω από το γενικό τίτλο "Η γυναίκα και το φάντασμα". Το 2002 κυκλοφόρησε επίσης το πολυσέλιδο μυθιστόρημά του "The Crimson Petal and the White".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
203
Διαστάσεις:
22x13
Βάρος:
0.3 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση