Καραμέλο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Καραμέλο

Ή σκέτο παραμύθι

Sandra Cisneros

21.10€ -27% 15.40€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605361501

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2003

  • Εκδότης

    Ενάλιος

Στην οδό Σίνκο δε Μάγιο, ένας λατερνατζής παίζει το Φαρολίτο. Ο κόσμος του δίνει νομίσματα επειδή εκείνη η μελαγχολική μουσική τους ξύπνησε τη μνήμη ενός πατέρα, ενός αγαπημένου, ενός παιδιού που το πήρε ο Θεός. . . Κι ήταν λες κι αυτή η μουσική ξύπνησε σ` ένα κομμάτι της καρδιάς μου πράγματα από μια εποχή που δεν θυμόμουν πια. Τη γεύση ενός καραμέλο . . . Την παραλία Καλέτα, όπου το κορίτσι με το καραμελένιο δέρμα αναδύεται από τον αφρό του Ακαπούλκο. . . Τη μητέρα μου να ποτίζει τις ντάλιες της με το λάστιχο και να βρέχει τα πόδια της, πόδια ινδιάνικα, κόμο δε μπάρο, σαν τον κόκκινο πηλό των μεξικάνικων κεραμικών . . . Δεν ξέρω πώς είναι με όλους τους άλλους, αλλά για μένα αυτά τα πράγματα, αυτό το τραγούδι, αυτή η εποχή, αυτό το μέρος, συνδέονται όλα με μια χώρα που τη νοσταλγώ και δεν υπάρχει πια. . . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελένη Κεκροπούλου

Ελένη Κεκροπούλου (Επιμέλεια)

Η Ελένη Κεκροπούλου γεννήθηκε στον Ζυγό της Καβάλας, αλλά μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας που τα θεωρεί δεύτερη, αγαπημένη πατρίδα της. Σπούδασε Πολιτικές Επιστημές και Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών καθώς και ξένες γλώσσες. Επί δεκαοκτώ χρόνια υπήρξε μεταφράστρια λογοτεχνίας, έχουσα με τα φράσει από αγγλικά, γαλλλικά, ισπανικά, πορτοογαλικά και ιταλικά πάνω από διακόσια βιβλία, ενώ έχει μεταγράψει στην νεοελληνική έργα του Πλουτάρχου, του Παρμενίδη και του Πλάτωνα. Έχει βραβευθεί για την μετάφρασή της στο ποιητικό έργο του νομπελίστα Ντερεκ Γουόλκοτ "Όμηρος". Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Χαραλαμπάκο εδώ και εικοσιοκτώ (και πλέον) χρόνια και είναι μητέρα τριών παιδιών, του Παναγιώτη, της Νεφέλης και της Λήδας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το μυθιστόρημά της "Αγγέλικα η Μαντενούτα" που είναι η δραματική ζωή της Αγγέλικας Νίκλη, της μητέρας του Σολωμού. Τα τελευταία χρόνια, υπηρετεί τις Εκδόσεις Ενάλιος των οποίων είναι ιδρυτικό μέλος.

Τιτίνα Σπερελάκη (Μεταφραστής)


Sandra Cisneros

Sandra Cisneros (Συγγραφέας)

Η Σάντρα Σισνέρος γεννήθηκε στο Σικάγο το 1954. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ποιήτρια και πεζογράφος και έχει κατά καιρούς βραβευτεί με πολλά λογοτεχνικά βραβεία, όπως το Lannan Literary Award, το American Book Award, και είναι μέλος του National Endowment for the Arts και του MacArthur Foundation. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων, μεταξύ των οποίων και του Pelitos, ενός βιβλίου για παιδιά. Έργα της: The House of Mango Street, Loose Woman, Woman Hollering Creek and Other Stories, My Wicked Ways.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
590
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.699 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση