Μύθοι του πρώιμου κόσμου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μύθοι του πρώιμου κόσμου

Ted Hughes

5.07€ -10% 4.56€

Σ` αυτή την αξιοσημείωτη δημιουργία ο Θεός εμφανίζεται ως καλλιτέχνης που μερικές φορές ξαφνιάζεται από τα δημιουργήματά του. Μερικά πράγματα απαιτούν τεράστιο όγκο εργασίας. Όμως άλλα φαίνεται πως απλά συμβαίνουν.
Καταβάλλει τεράστια προσπάθεια στη δημιουργία των πουλιών, αλλά ξεπετάει την Σαλαμάντρα απ` το έδαφος, ενώ το Ποντίκι εμφανίζεται απρόοπτα μέσα απ` τα βουνά που χορεύουν. Όταν αρχίζει να δημιουργεί έναν συμπαίκτη για τη Γυναίκα, ο Γορίλας αποτελεί μάλλον αποτυχία, αλλά πετυχαίνει ένα θρίαμβο με το Άλογο.
Μερικές φορές φτιάχνει ένα ζώο από λίγα κομμάτια που απομένουν, κι αυτό προκαλεί την τραγική ιστορία του Απομειναριού. Αλλά οι ατυχίες του Φτωχούλη, που αποχτάει μια τρομαχτική φωνή και τα πόδια ενός Δαίμονα με τη μεσολάβηση του Αγοριού και του Κοριτσιού, έχουν ευτυχισμένο τέλος όταν η μάνα του Θεού τού χαρίζει την ουρά του Παγονιού.

Αιμιλία Μανούση (Μεταφραστής)


Ted Hughes

Ted Hughes (Συγγραφέας)

O Έντουαρντ Τζέιμς Χιούζ (Edward James Hughes), γνωστός ως Τεντ Χιούζ, ήταν Άγγλος ποιητής και συγγραφέας. Θεωρείται από τους καλύτερους ποιητές της γενιάς του. Υπήρξε σύζυγος της αμερικανίδας ποιήτριας Σύλβιας Πλαθ (1956-1963). Το πρώτο του βιβλίο το "Γεράκι στη βροχή" κυκλοφόρησε το 1957, κι από τότε εξέδωσε πολλούς τόμους ποίησης και πρόζας και κέρδισε πολλά βραβεία. Το τελευταίο βιβλίο ποιημάτων του "Γράμματα γενεθλίων" (1998) αφορά την πολύπλοκη σχέση του με την Σύλβια Πλαθ. Έγινε Επίτιμος Ποιητής του Βασιλικού Οίκου της Μεγάλης Βρετανίας (με καθήκον να συνθέτει ποιήματα επί εθνικών γεγονότων) το Δεκέμβρη του 1984.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Andrew Davidson

Andrew Davidson (Εικονογράφος)

Βρετανός εικονογράφος, σχεδιαστής και designer, συνεχιστής μιας σπουδαίας παράδοσης βρετανών εικονογράφων. Σπούδασε στο Norwich School of Art και στη συνέχεια στο Royal College of Art, από όπου αποφοίτησε το 1982. Στις πιο γνωστές δουλειές του περιλαμβάνονται οι μακέτες για τις συσκευασίες φυσικών προϊόντων της εταιρείας "Boots", η εικονογράφηση των βιβλίων του Τεντ Χιούζ "The Iron Man" και "Tales of the Early World", για τον εκδοτικό οίκο "Faber & Faber", και ο σχεδιασμός των εξωφύλλων για την επανέκδοση όλων των βιβλίων του Τζον Στάινμπεκ στις ΗΠΑ, από τον εκδοτικό οίκο "Penguin".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
159
Διαστάσεις:
17x10
Βάρος:
0.151 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση