Ένοχες απολαύσεις
zoom in

Σε ένα ζοφερό κόσμο όπου άνθρωποι και βρυκόλακες συμβιώνουν υπό το καθεστώς του νόμου, η Ανίτα Μπλέικ είναι η Εκτελέστρια, μια διαβόητη νεκρομάντις και κυνηγός βρυκολάκων. Μικρόσωμη αλλά θανατηφόρα, αδίστακτη αλλά δίκαιη, η Ανίτα είναι επιφορτισμένη με την τιμωρία εκείνων των βρυκολάκων που παραβιάζουν το νόμο.
Όταν όμως κάποιος αρχίζει να δολοφονεί αθώους βρυκόλακες, η Εκτελέστρια αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τα εγκλήματα χωρίς να συνειδητοποιεί που μπλέκει. Η έρευνά της θα τη φέρει στα βάθη του υποκόσμου των απέθαντων νεκρών, εκεί όπου πανίσχυροι βρυκόλακες κινούν τα νήματα της ζωής και του θανάτου, και οι σκοτεινές τέχνες είναι απαραίτητες για την επιβίωση.
Οι Ένοχες Απολαύσεις συνδυάζουν αποτελεσματικά το αφηγηματικό ύφος του σκληρού νουάρ και το μεταφυσικό σύμπαν της λογοτεχνίας τρόμου, με μεγάλες δόσεις αγωνίας, ερωτισμου και κυνικού χιούμορ. Είναι το πρώτο βιβλίο της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς με ηρωίδα την Εκτελέστρια Ανίτα Μπλέικ και πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων σε όλο τον κόσμο.

Βασίλης Μπαμπούρης (Υπεύθυνος Σειράς)


Νίκος Ρούσσος (Μεταφραστής)


Γιώργος Μπαρμπάκης (Επιμέλεια)


Laurell K. Hamilton

Laurell K. Hamilton (Συγγραφέας)

Η Laurell K. Hamilton (1963-) είναι η συγγραφέας μιας εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς μυθιστορημάτων σκοτεινής φαντασίας, με πρωταγωνίστρια την ιδιωτική αστυνομικό και κυνηγό βρυκολάκων Ανίτα Μπλέικ. Οι περιπέτειες της Μπλέικ συνδυάζουν το μυστήριο, τον τρόμο, τη μαγεία και τον ερωτισμό και καταλαμβάνουν δέκα μυθιστορήματα, δύο εκ των οποίων βρέθηκαν για αρκετές εβδομάδες στις λίστες των μπεστ-σέλερ των New York Times. Η Hamilton γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια σε ένα χωριό 100 κατοίκων στο Αρκάνσας, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Βιολογία, και σήμερα ζει στο Σεντ Λούις με τον σύζυγό της, την κόρη τους και τα τρία σκυλιά τους. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της γραφής της είναι το πάντρεμα στοιχείων της νουάρ και της φανταστικής λογοτεχνίας, αλλά και η ιδιαίτερη πρωτοτυπία με την οποία μεταχειρίζεται τα στερεότυπα και των δύο αυτών ειδών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
319
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
0.549 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση