Ντρας ο θρύλος
zoom in

Ο Ντρας, ο Άρχοντας του Πελέκεως, είναι πια θρύλος. Η φήμη του εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα ως τα πέρατα της Γης. Όμως ο χρόνος είναι το ίδιο αμείλικτος για όλους. Έτσι, ο Ντρας, γέρος πια, αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθεί στο ερημικό ορεινό του καταφύγιο. Εκεί, με μόνη συντροφιά τις αρκτικές λεοπαρδάλεις, προκαλεί τον παλαιότερο, γνώριμο αντίπαλό του: το Θάνατο.
Στα πεδινά προελαύνουν οι ορδές των βαρβάρων. Ανάμεσα σε αυτούς και τους Ντρενάι υψώνεται το ισχυρό φρούριο με τα έξι επάλληλα τείχη, που κανείς μέχρι τώρα δεν κατάφερε να εκπορθήσει. Αυτή τη φορά, όμως, οι υπερασπιστές του βουλιάζουν στην εξαθλίωση και την ηττοπάθεια, και το άλλοτε απόρθητο οχυρό φαίνεται καταδικασμένο.
Μπροστά στον κίνδυνο, ο Ντρας δέχεται να εγκαταλείψει το απομονωμένο καταφύγιό του για να ηγηθεί της τελευταίας, απέλπιδος μάχης, αδιαφορώντας για την έκβαση της. Άλλωστε, την εποχή της παντοδυναμίας του, αμέτρητες φορές είχε κερδίσει μάχες που όλοι θεωρούσαν χαμένες.
Άραγε ο παλαίμαχος πολεμιστής θα καταφέρει να εμπνεύσει νέους θρύλους;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

David Gemmell

David Gemmell (Συγγραφέας)

Ο David Gemmell γεννήθηκε στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 1948. Πέρασε τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του παίζοντας μποξ και ράγκμπι, κάνοντας διάφορες περιστασιακές δουλειές και συλλέγοντας εικόνες και εμπειρίες στις κακόφημες γειτονιές του Σόχο. Το έμφυτο συγγραφικό ταλέντο του δεν άργησε να βγει στην επιφάνεια. Στα δεκαοχτώ του χρόνια, ο Gemmell ξεκινά να εργάζεται ως εκπαιδευόμενος δημοσιογράφος. Σύντομα άρθρα του κυκλοφόρησαν σε μεγάλες βρετανικές εφημερίδες όπως οι Daily Mail, Daily Mirror και Daily Express. Την ίδια περίοδο ξεκινά να γράφει, επηρεασμένος άμεσα από τους συγγραφείς που θαύμαζε, όπως τον Tolkien, τον Lamour, τον Cheyney, τον Chandler και τον Spillane. Σήμερα, ο Gemmell θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς του χώρου, ενώ το έργο του έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, κερδίζοντας την προτίμηση του κοινού και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δήμητρα Κυριανίδη - Νικολαΐδη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
415
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.412 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση