Οι μικρές ιστορίες κατά την εικοσαετία 1970-1990
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι μικρές ιστορίες κατά την εικοσαετία 1970-1990

Γραμματολογική, παιδαγωγική και γλωσσική εξέταση

Τασούλα Δ. Τσιλιμένη

18.11€ -26% 13.40€
Το βιβλίο αυτό συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη. Ερευνά και καταγράφει τις μικρές ιστορίες από τη γέννησή τους, τα αίτια και τους παράγοντες που διαμόρφωσαν το είδος αυτό της παιδικής λογοτεχνίας, καθώς και την εξέλιξή του στον εκδοτικό χώρο. Σχολιάζεται ο εννοιολογικός προσδιορισμός, η διαφοροποίηση και τα άλλα λογοτεχνικά είδη, οι κύριοι εκπρόσωποι, η κειμενική γλώσσα και η σχέση της με τη γλώσσα του μικρού παιδιού. Συγχρόνως αποτελεί ένα εγχειρίδιο μεθοδολογικής προσέγγισης των λογοτεχνικών κειμένων, της ανάπτυξης της τεχνικής της αφήγησης, τη χρησιμότητα της οποίας επισημαίνει ιδιαίτερα το νέο πλαίσιο προγράμματος σπουδών που αφορά τη γλώσσα στην προσχολική εκπαίδευση. Το βιβλίο αυτό συμβάλλει στον τομέα της έρευνας και μελέτης της παιδικής λογοτεχνίας, αλλά και στην εφαρμογή και διδακτική της λογοτεχνίας στην εκπαίδευση. Αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για μελετητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και όσους ασχολούνται με το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο.
Βασίλειος Δ. Αναγνωστόπουλος

Βασίλειος Δ. Αναγνωστόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε το 1941 στον Άγιο Γεώργιο Δομοκού. Σπούδασε με υποτροφία κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Γερμανία. Υπηρέτησε ως φιλόλογος στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι καθηγητής της νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου και διδάσκει από το 1989. Έχει κατευθύνει τη δράση του σε εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα. Ασχολείται με την κριτική του βιβλίου, ιδιαίτερα με την έρευνα και τη μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας, καθώς και με τη λαϊκή παράδοση και γλώσσα. Είναι διευθυντής του περιοδικού Διαδρομές. Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Πανεπιστήμιο τη Padova. Έχει γράψει βιβλία της ειδικότητάς του για τη γλώσσα, την ποίηση, την παιδική-νεανική λογοτεχνία, τη λαϊκή λογοτεχνία, η λαϊκή παράδοση, βιβλία για παιδιά, ανθολόγια κ.ά.

Τασούλα Δ. Τσιλιμένη

Τασούλα Δ. Τσιλιμένη (Συγγραφέας)

Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο οποίο διδάσκει θέματα Παιδικής-Εφηβικής Λογοτεχνίας, Αφήγηση και Μυθοπλασία-Δημιουργική Γραφή κειμένων βραχείας φόρμας. Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα έγκριτα περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους. Είναι διευθύντρια του ηλεκτρονικού περιοδικού "Κείμενα για τη μελέτη της Παιδικής Λογοτεχνίας" (www.keimena.ece.uth.gr) και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές". Ασχολείται επίσης με την κριτική βιβλίων. Εκτός από άρθρα, μελετήματα και βιβλία για τη θεωρία και τη διδακτική της Παιδικής Λογοτεχνίας, γράφει λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά. Διηγήματα και μικρές ιστορίες της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και σε έντυπα, όπως το ηλεκτρονικό περιοδικό "Ο Αναγνώστης", η εφημερίδα "Ελευθερία" και άλλα. Βιβλία της έχουν μπει στη βραχεία λίστα του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ενώ το βιβλίο της "Ο κύριος Μπου" έχει τιμηθεί με το Βραβείο Εικονογράφησης του ίδιου φορέα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
267
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.409 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση