Στο γαλάζιο σπίτι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στο γαλάζιο σπίτι

Μεξικάνικη ραψωδία

Meagham Delahunt

15.29€ -26% 11.31€

Μεξικό. Καυτό, αχανές, με ανθρώπους παθιασμένους, με τη φωτιά της ανεξαρτησίας και τη λαχτάρα για κοινωνική δικαιοσύνη να καίει στα στήθια τους. Αυτό είναι το σκηνικό όπου η Φρίντα Κάλο και ο Ντιέγκο Ριβέρα, ζωγράφοι και οι δύο, υποδέχονται το 1937 τον Λέον Τρότσκι. Κυνηγημένος από τους πράκτορες του Στάλιν, βρίσκει επιτέλους καταφύγιο στο Μεξικό. Εκεί συναντά τη φλόγα και το μεγαλείο της Φρίντα και μοιράζεται μαζί της ένα σύντομο, παθιασμένο έρωτα.
Το βιβλίο αποκαλύπτει τα πάθη και τις προδοσίες σ΄ αυτά τα φοβερά χρόνια του Τρότσκι στο Μεξικό. Όμως, σε δεύτερο πλάνο ξεδιπλώνει ένα πανόραμα της Ρωσικής Επανάστασης στις αρχές του 20ού αιώνα. Πλήθος χαρακτήρων υποστηρίζει τους βασικούς ήρωες. Αλλά και καταστάσεις και συναισθήματα. Και η τέχνη, η γυναίκα και η βαρύτητα της παρουσίας της. Οι σκέψεις για τον εχθρό, την ιδεολογία και τη σημασία της στη ζωή των ανθρώπων. Για τα γεράματα, για τη ζωή και το θάνατο.
Ένα πλούσιο, ένα πραγματικά γεμάτο βιβλίο. Ό,τι καλύτερο έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα γι΄ αυτό το θέμα!

Φανή Πανταζή

Φανή Πανταζή (Μεταφραστής)

Η Φανή Πανταζή γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες και ασχολήθηκε πέντε χρόνια με τη διαφήμιση ως κειμενογράφος. Κύρια απασχόλησή της είναι η λογοτεχνική μετάφραση και η συγγραφή. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Meagham Delahunt

Meagham Delahunt (Συγγραφέας)

Η Μέγκαν Ντέλαχαντ γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και από το 1998 ζει στο Εδιμβούργο. Είναι άνθρωπος δραστήριος, που συμμετέχει στα κοινά, και τη δεκαετία του ΄80 έκανε περιοδείες σε όλη τη χώρα εκπροσωπώντας την οργάνωση της νεολαίας του Τροτσκιστικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος. Άρχισε να γράφει από νεαρή ηλικία και το 1997 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό διηγήματος Flamingo/HQ Australia. Το μυθιστόρημα ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΠΙΤΙ είναι το πρώτο της και αμέσως μόλις κυκλοφόρησε κέρδισε την εκτίμηση τόσο των κριτικών λογοτεχνίας όσο και του αναγνωστικού κοινού. Μάλιστα, το βιβλίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Orange και τιμήθηκε με το Commonwealth Writers Prize για τη Νοτιοανατολική Ασία και τις χώρες του Ειρηνικού, καθώς και με το Βραβείο Πρώτου Βιβλίου Saltire Society. Η ίδια η συγγραφέας, σε συνεντεύξεις που έχει δώσει, παρουσιάζει το βιβλίο της ως εξής: "Αυτό το μυθιστόρημα αποτελείται από ιστορίες που επικεντρώνονται στις γνωστές και άγνωστες φιγούρες του παρελθόντος και περιγράφουν έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
360
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.547 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση