Με θέα την Ελλάδα
zoom in
58.84€ -10% 52.96€

Από ψηλά η Ελλάδα -αγαπημένη των φωτογράφων- αποκτά μιαν άλλη διάσταση. Τα αρχαία μάρμαρα, τα θέατρα, οι ναοί, οι κολόνες, υπερβαίνουν τη γήινη κλίμακα και αναπέμπουν, όπως άλλοτε, ύμνους στους θεούς του Ολύμπου και στους ήρωες του Ομήρου.
Ωστόσο, οι αρχαιότητες κάθε άλλο παρά επισκιάζουν τη σύγχρονη Ελλάδα, αυτήν που συνέλαβε ο φακός του Yann Arthus-Bertrand - στους ελαιώνες, στις ακτές και στα λιμάνια, στις πόλεις και στα χωριά.
Τεκμήρια αιωνιότητας μιας χώρας: τα σημεία συνάντησης της γεωγραφίας, της ιστορίας και των μύθων της.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χριστιάνα Νικολάου (Μεταφραστής)


Yann Arthus - Bertrand

Yann Arthus - Bertrand (Φωτογράφος)

O Yann Arthus - Bertrand είναι φωτογράφος παγκοσμίου φήμης, ιδιαίτερα γνωστός για τις φωτογραφίες του της Γης από ψηλά. Νέος αρκούνταν ν΄ αποτυπώνει τη φύση της Γαλλίας. Στα τριάντα του χρόνια μετακόμισε μαζί με τη γυναίκα του Anne στην Κένυα, για να μελετήσει τα λιοντάρια της περιοχής Maasai Mara. Το πρώτο του φωτογραφικό λεύκωμα, "Lions" (1983), ήταν αφιερωμένο στην εμπειρία αυτή. Στην Αφρική ανακάλυψε την ομορφιά της γης από τη σκοπιά ενός αερόστατου. Μετά την επιστροφή του στη Γαλλία, ο Yann Arthus - Bertrand γίνεται επαγγελματίας φωτογράφος. Με τη μηχανή του ακολουθεί δέκα αγώνες Paris-Dakar. Οι φωτογραφίες του από αέρος γίνονται κυρίαρχο θέμα του και το 1991 ιδρύει το πρακτορείο Altitude στο Παρίσι. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία μεταξύ των οποίων και τα "Greece from the Air" (1997), "New York from the Air" (1998) και "Good Breeding" (1999). Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλά περιοδικά ("National Geographic", "Life", "Geo", "Paris Match"). Ζει στο Παρίσι.

Janine Trotereau (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
157
Διαστάσεις:
37x28
Βάρος:
1.87 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση