Η συμμορία της διανόησης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η συμμορία της διανόησης

Μυθιστόρημα

Tibor Fisher

Ο Έντι Φέρετρος, άγγλος φιλόσοφος, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge, παράνομος, τυχοδιώκτης, τεμπέλης, κυνηγημένος, θα φτάσει στη Γαλλία, θα γνωριστεί με τον Ουμπέρ, και θ` αρχίσει το ...γλέντι. Ληστείες τραπεζών, αλλά και φιλοσοφία. Βία, αλλά και χιούμορ. Πυροβολισμοί, αλλά και βιβλία. Η πιο επικίνδυνη συμμορία του κόσμου - αλλά και η πιο σπαρταριστή. Και, συγχρόνως, μια σύνοψη της ιστορίας της δυτικής σκέψης και φιλοσοφίας. Συγκλονιστικό αφήγημα, όπου ο αναγνώστης διδάσκεται ό,τι πιο πολύτιμο μας πρόσφερε η φιλοσοφία, αλλά και διασκεδάζει με μια συναρπαστική περιπέτεια.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1960. Είναι ποιητής, μεταφραστής και συγγραφέας. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, άρχισε να γράφει σε έντυπα όπως το "Ιδεοδρόμιο" του Λεωνίδα Χρηστάκη και η "Χιονάτη" του Βαγγέλη Κοτρώνη, και να συνθέτει ποιήματα και πεζογραφήματα. Κείμενά του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά όπως η "Οδός Πανός", ο "Ήχος", το "Κάππα", η "Λέξη", η "Πολιορκία", και άλλα. Συνεργάστηκε για δέκα χρόνια με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και το περιοδικό "Έψιλον". Διατήρησε τη σελίδα του βιβλίου στην εφημερίδα "City-Press". Ο τρόπος ζωής του τον οδήγησε στη συστηματική μελέτη των λεγόμενων "ιστορικών πρωτοποριών" (Φουτουρισμός, Dada, Υπερρεαλισμός), των Beat ποιητών και συγγραφέων, καθώς και του ρεύματος για την "υπέρβαση και την πραγμάτωση της Τέχνης" (Cobra, Λεττριστές, Καταστασιακοί). Καρπός αυτών των αναζητήσεών του είναι τα πολυσυζητημένα του βιβλία για τον William S. Burroughs, για την Internationale Situationniste, για τον Guy Debord, για τον Μάη του ΄68. Ίδρυσε και διηύθυνε την επιθεώρηση "Propaganda", όπου δημοσιεύτηκαν κρίσιμα κείμενα για την πολιτική και την κουλτούρα των καιρών μας. Έχει εργαστεί στο ελληνικό ραδιόφωνο, και συγκεκριμένα στο Δεύτερο Πρόγραμμα, στην ΕΡΑ4, στον Εν Λευκώ, στο Κόκκινο 105,5, και στο Κανάλι 1 Πειραιάς 90,4. Σήμερα διευθύνει τη σειρά "Αιφνίδια Ντοκιμαντέρ" στις εκδόσεις Γαβριηλίδης και το λογοτεχνικό περιοδικό/εγχείρημα "ΚΟΡΕΚΤ", μαζί με τον ποιητή Θάνο Σταθόπουλο, στις εκδόσεις Νεφέλη. Είναι μέλος του Κύκλου Ποιητών και της Εταιρείας Συγγραφέων.


Tibor Fisher

Tibor Fisher (Συγγραφέας)

Ο Τίμπορ Φίσερ γεννήθηκε το 1959 στο Στόκπορτ της Αγγλίας από Ούγγρους γονείς. Σπούδασε λατινικά και γαλλικά στο Cambridge και εργάζεται στο Λονδίνο ως δημοσιογράφος. "Η Φοβερή τροπή των πραγμάτων" (ο αγγλικός τίτλος Under the frog αποτελεί μετάφραση μιας ουγγρικής έκφρασης που σημαίνει, περίπου, "Τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι χειρότερα") είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Εκδόθηκε το 1992 και του χάρισε την υποψηφιότητα για το βραβείο Booker. Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη στα γαλλικά και τα γερμανικά, ενώ αναμένονται οι εκδόσεις του σε πολλές γλώσσες. Ανάμεσα στα έργα του είναι το μυθιστόρημα The Collector Collector (1997), η συλλογή διηγημάτων Don΄ t Read this Book if You are Stupid (2000), καθώς και διηγήματα που έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Granta και New Writing.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
391
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.511 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση