Αλή Πασάς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αλή Πασάς

Μυθιστορηματική βιογραφία

Alexandre Dumas

16.82€ -18% 13.79€

Ο Αλέξανδρος Δουμάς πατέρας μεταγράφει τη γνωστή ιστορία του Αλή πασά με ξεχωριστό τρόπο, δίνοντας τη δική του διάσταση στη φοβερή προσωπικότητα του σατράπη της Ηπείρου. Στο έργο αυτό συναντά κανείς ορισμένα από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα έργα του συγγραφέα των «Τριών Σωματοφυλάκων» και του «Κόμη Μοντεχρίστου», όπως η επιθυμία για εκδίκηση, το άσβεστο μίσος, οι μηχανορραφίες, τα αιμοσταγή εγκλήματα και τα ανθρώπινα πάθη με τις τραγικές συνέπειές τους.
Ο «Αλή πασάς» είναι ένα έργο του Δουμά σχεδόν άγνωστο μέχρι σήμερα, αφού εκδίδεται για πρώτη φορά παγκοσμίως. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συνθήκες της συγγραφής του, το παράδοξο παρασκήνιο των οποίων φωτίζεται στην εισαγωγή και στο επίμετρο της παρούσας έκδοσης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Alexandre Dumas

Alexandre Dumas (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Δουμάς (υιός) (1824-1895) είναι πασίγνωστος κυρίως από το μυθιστόρημά του "Η κυρία με τις καμέλιες" που διασκεύασε ο ίδιος για το θέατρο. Έγραψε ακόμη πολλά άλλα θεατρικά έργα, πολεμώντας μέσα από αυτά το κοινωνικό ψέμα και την κακία των συγχρόνων του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Κατσικάρος (Μεταφραστής)

Ο Θόδωρος Κατσικάρος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος των Φιλοσοφικών Σχολών Αθηνών και Λυών ΙΙΙ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι ως υπότροφος κληροδοτήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ετοιμάζει διδακτορική διατριβή στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών (I.NA.L.C.O.) στο Παρίσι με θέμα: Αlexandre Dumas pere et la Grece. Στα πλαίσια αυτής της έρευνάς του, ανακάλυψε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και αποκατέστησε τα χειρόγραφα δύο έργων του Alexandre Dumas πατρός τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη με εισαγωγή, σχόλια και μετάφραση του ιδίου.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
196
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.247 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση