Όταν έφυγαν οι άντρες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Όταν έφυγαν οι άντρες

Μυθιστόρημα

Philippe Besson

11.72€ -26% 8.67€
Καλοκαίρι του 1916. Ο Βενσάν ανακαλύπτει τι σημαίνει ερωτικό πάθος στην αγκαλιά του Αρτύρ, νεαρού στρατιώτη που προσπαθεί να διαφύγει για λίγες μέρες από τη φρίκη των χαρακωμάτων, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά μια ερωτική φιλία με τον Μαρσέλ Προυστ... Ο έρωτας και ο θάνατος, ο πόλεμος και η ελπίδα, η εφηβεία και η ομοφυλοφιλία, η μνημη και η Ιστορία είναι μερικά από τα θέματα που ρίχνουν τη σκιά τους με έναν προσωπικό, σαγηνευτικό τρόπο στις σελίδες αυτού του μυθιστορήματος, που βοήθησε το συγγραφέα του να επιβάλει με ιδιαίτερες αξιώσεις την παρουσία του στο λογοτεχνικό ορίζοντα της πατρίδας του. Βραβευμένο με το βραβείο Emmanuel Robles, το Όταν έφυγαν οι άντρες είναι ένα μυθιστόρημα τρυφερό, συγκινητικό, αριστοτεχνικά γραμμένο.
Σοφία Διονυσοπούλου

Σοφία Διονυσοπούλου (Μεταφραστής)

Η Σοφία Διονυσοπούλου γεννήθηκε στο Κάιρο το 1966. Σπούδασε στη Σορβόννη συγκριτική λογοτεχνία και στην Ελλάδα κλασικό τραγούδι και φωτογραφία. Έχει γράψει μια συλλογή μικρών πεζών με τίτλο "Με τις ευλογίες των νεκρών" (εκδ. Άγρα) και τα εξής θεατρικά κείμενα: "Νυχτωδία" (εκδ. Άγρα), "Νεροπομπή" (εκδ. Νεφέλη), "Ιφιγένεια της Ευριπίδου" (εκδ. Νεφέλη). Η "Νυχτωδία" έχει πάρει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα και παίχτηκε στο φεστιβάλ Intercity της Φλορεντίας. Από το 2000 ασχολείται με τη σκηνοθεσία και έχει ανεβάσει έξι παραστάσεις. Έχει μεταφράσει επίσης πολλούς συγγραφείς, μεταξύ των οποίων Καζανόβα (εκδ. Άγρα), Σαιν Τζον Περς (περ. Ποίηση), Μολιέρο (εκδ. Επικαιρότητα), Μπαλζάκ (εκδ. Άγρα), Σαντ (εκδ. Άγρα), καθώς και λιμπρέτα για την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Philippe Besson

Philippe Besson (Συγγραφέας)

Ο Φιλίπ Μπεσόν εμφανίστηκε στα γαλλικά γράμματα το 2001 με το μυθιστόρημα "Όταν έφυγαν οι άντρες". Λίγους μήνες αργότερα, και μετά την αναπάντεχη επιτυχία του πρώτου του βιβλίου, κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά του, "Ο αδελφός του". Ακολούθησαν άλλα δύο μυθιστορήματα, το "L΄Arriere-saison" (2002) και "Un garcon d΄Italie" (2003). Το "Ο αδελφός του" μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Πατρίς Σερώ. Η ταινία κέρδισε την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2003.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
169
Διαστάσεις:
22x13
Βάρος:
0.266 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση