Ο γιος του Ταρζάν
zoom in
4.98€

Ο ζωολογικός κήπος, που υποδέχεται όλα τα μικρά παιδιά αποτελεί τον απαγορευμένο καρπό για τον γιο του Λόρδου και της Λαίδης Γκρέηστοκ. Η Λαίδη και μόνο που σκέφτεται πως ο γιος της μπορεί να έρθει σε επαφή με τα άγρια θηρία ανατριχιάζει όχι όμως γιατί φοβάται για την ασφάλεια του παιδιού της. Ωστόσο, η κληρονομικότητα επηρεάζει πολύ τον χαρακτήρα και τη ζωή του ανθρώπου και ο μικρός Τζακ, είναι, όπως και να το κάνουμε, Γιος του Ταρζάν. Τα όνειρα που κάνουν οι γονείς του γι` αυτόν είναι μεγάλα και δεν θα είχαν λόγο να μην είναι αισιόδοξοι πως θα πραγματοποιηθούν κάποια μέρα, με τη μόνη διαφορά ότι στο προσκήνιο εμφανίζεται ο Πώλβιτς - ένας παλιός άσπονδος εχθρός του Ταρζάν. Ο Πώλβιτς είναι αυτός που θα ενημερώσει τον μικρό Τζακ για τα καταπληκτικά κατορθώματα του πατέρα του, αυτός είναι ο άνθρωπος που θα μαγέψει κυριολεκτικά τον νεαρό Τζακ με τις γοητευτικές ιστορίες της Αφρικανικής ζούγκλας... Αυτός, με τη βοήθεια, ωστόσο, του Ακιούτ, του μεγάλου πιθήκου που αναζητούσε μέσα στην τεράστια πόλη του Λονδίνου τον χαμένο του φίλο, τον Βασιλιά των Πιθήκων.
Πως θα καταφέρει ο νεαρός φίλος μας να τα βγάλει πέρα με τις αντιξοότητες της άγριας και απάνθρωπης ζωής, μέσα στα πυκνά και απάτητα δάση της μαύρης ηπείρου; Τελικά, είναι όντως κληρονομική η αγάπη του για τα άγρια θηρία και την επικίνδυνη ελευθερία που του προσφέρει η ζούγκλα;
Αλίμονο, έχει ελάχιστες ελπίδες να επιζήσει!

Άννα Παπαδημητρίου (Μεταφραστής)


Edgar Rice Burroughs

Edgar Rice Burroughs (Συγγραφέας)

O Έντγκαρ Pάις Mπέροουζ γεννήθηκε στο Σικάγο το 1875. Αφού εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε διάφορες δουλειές (χρυσοθήρας, καουμπόης και διευθυντής στα καταστήματα Sears Roebuck), βρήκε, σε ηλικία τριάντα εφτά ετών, την απασχόληση που του άρεσε περισσότερο: έγινε συγγραφέας περιπετειωδών ιστοριών. Το πρώτο του βιβλίο, το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας "Κάτω από τα Φεγγάρια του Άρη", γράφτηκε με το ψευδώνυμο "Nόρμαλ Mπιν" ("Φυσιολογικός Σπόρος"), για να δηλώσει ότι ο συγγραφέας του δεν ήταν τρελός, και δημοσιεύτηκε σε ένα λαϊκό περιοδικό επιστημονικής φαντασίας το 1912. Ακολούθησε το εκπληκτικά δημοφιλές "O Tαρζάν των Πιθήκων", μια ιστορία που του άνοιξε διάπλατα το δρόμο για να καθιερωθεί ως εκδοτικό φαινόμενο. Τα επόμενα τριάντα οχτώ χρόνια ο Mπέροουζ έγραψε περισσότερες από εκατό ιστορίες και μυθιστορήματα -κάποτε μάλιστα εφτά μέσα σε ένα μόνο χρόνο- με μεγάλη ποικιλία θεμάτων που αφορούσαν τόσο την αγροτική ζωή στα δυτικά σύνορα των HΠA, όσο και ιστορικές περιπέτειες. Αν και πολλά άξιζαν να προσεχτούν περισσότερο, κανένα δεν ξεπέρασε τη φήμη των μυθιστορημάτων του για τον Άρη, που αποτέλεσαν μια σειρά έντεκα βιβλίων, ή τον Tαρζάν, είκοσι τέσσερα από τα οποία κυκλοφόρησαν στη διάρκεια της ζωής του. Το 1931 ο Mπέροουζ δημιούργησε μια δική του εκδοτική εταιρεία στην Tάρζανα της Καλιφόρνια, μια πόλη που πήρε το όνομά της από το πιο γνωστό του δημιούργημα. Στη διάρκεια του B΄ Παγκόσμιου Πολέμου εργάστηκε ως πολεμικός ανταποκριτής στον τομέα του Ειρηνικού για την εφημερίδα "Los Angeles Times". Όταν πέθανε το 1950, τα βιβλία του είχαν ήδη πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα. Σήμερα είναι γνωστός ως ο άνθρωπος που έδωσε τεράστια ώθηση στα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας και περιπετειών. Πολλοί σύλλογοι θαυμαστών του, που ασχολούνται αποκλειστικά με τα έργα του, εξακολουθούν να υπάρχουν στις μέρες μας. Οι διασκευές των βιβλίων του για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τα κόμικς, καθώς και οι μεταφράσεις τους σε ξένες γλώσσες τον έχουν κάνει διάσημο σε όλο τον κόσμο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
203
Διαστάσεις:
19x11
Βάρος:
0.169 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση