Δικαίωμά σας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δικαίωμά σας

Ένας οδηγός για περισσότερο ισότιμες σχέσεις

Robert E. Alberti

Michael L. Emmons

19.78€ -27% 14.44€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601602431

  • Κατηγορίες:

    Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

  • Έτος κυκλοφορίας

    2002

  • Εκδότης

    Πατάκη

Μια διεκδικητική συμπεριφορά προάγει την ισοτιμία στις ανθρώπινες σχέσεις, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και τα συμφέροντά μας χωρίς υπερβολικό άγχος, να εκφράζουμε με άνεση ειλικρινή συναισθήματα και να ασκούμε τα προσωπικά μας δικαιώματα χωρίς να αρνούμαστε τα δικαιώματα των άλλων.
Παρ` ότι ο παραπάνω ορισμός ακούγεται απλός, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να είναι διεκδικητικοί, που αισθάνονται ιδιαίτερο άγχος ή φόβο όταν είναι διεκδικητικοί ή δεν έχουν τις απαιτούμενες ικανότητες για να εκφράσουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους.
Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν κατά κανόνα αβοήθητοι, αδύναμοι, ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί όταν δεν ασκούν τα δικαιώματά τους, αλλά και ένοχοι τις λίγες φορές που εκφράζουν τις επιθυμίες τους, λένε «όχι» ή υπερασπίζονται τον εαυτό τους.
Το βιβλίο των Αλμπέρτι και Έμμονς είναι ένας καθημερινός και αποτελεσματικός οδηγός στο δρόμο μας προς τη διεκδικητικότητα, και εντέλει στο δρόμο προς περισσότερο ισότιμες και ικανοποιητικές σχέσεις.

Γρηγόρης Σίμος (Υπεύθυνος Σειράς)


Robert E. Alberti (Συγγραφέας)

Ο Dr Robert E. Alberti ψυχολόγος ασχολείται με τη συζυγική και οικογενειακή θεραπεία, είναι μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας Συζυγικής και Οικογενειακής Θεραπείας. Έχει επιμεληθεί και έχει γράψει πολλά βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Michael L. Emmons (Συγγραφέας)

Ο Dr Michael Emmons εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος και ως σύμβουλος σε εκπαιδευτικούς, κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς. Ασχολείται επίσης ως εκπαιδευτής στην οικογενειακή και συζυγική συμβουλευτική στο California Polytechnic State University. Έχει συγγράψει, μόνος ή σε συνεργασία, αρκετά βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλας Νικολαΐδης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
315
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.415 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση