Από την Ελλάδα στην Κίνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Από την Ελλάδα στην Κίνα

Μετάβαση και επάνοδος

Francois Jullien

10.15€ -10% 9.14€

Μια συνολική αντιπαράθεση της δυτικής φιλοσοφίας με την ανατολική φιλοσοφία, όπου η φιλοσοφία παρουσιάζεται ως μία από τις δυνατές μορφές σκέψης, και εμφανή μάλιστα τα όρια της. Ο Φρανσουά Ζιλιέν φιλοσοφικής παιδείας και ιδιαίτερα εξοικειωμένος με την αρχαιοελληνική γραμματεία, στράφηκε στη μελέτη της κινεζικής σκέψης ωθούμενος κυρίως από την ιδέα ότι η κρίση που μαστίζει την ευρωπαϊκή σκέψη τούς δύο τελευταίους αιώνες, και έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο κάθε φιλοδοξία οικουμενικότητάς της, θέτει αμετάκλητα ένα θεμελιώδες ζήτημα πηγών και αποτελεσματικότητος. Το βιβλίο κυκλοφορεί επ’ ευκαιρία της συνάντησης Ελλήνων και Κινέζων στοχαστών στους Δελφούς (Ιούλιος 2002), ως φόρος τιμής σε μια τέτοια γιορτή του πνεύματος, και για να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό την πολύχρονη εργασία του Φρανσουά Ζυλιέν ως φιλοσόφου που κινείται ανάμεσα στους δύο αυτούς πολιτισμούς.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κωστής Παπαγιώργης

Κωστής Παπαγιώργης (Μεταφραστής)

Γιος δημοδιδασκάλου. ο Κωστής Παπαγιώργης γεννήθηκε το 1947 στο Νεοχώρι Υπάτης και έζησε στην Παραλία της Κύμης (΄51-΄60), στο Χαλάνδρι -όπου είναι μόνιμα εγκατεστημένος-, στη Θεσσαλονίκη (΄66-΄67) και στο Παρίσι (΄69-΄75). Οι απόπειρές του να σπουδάσει, νομικά στη Θεσσαλονίκη και φιλοσοφία στο Παρίσι, δεν είχαν συνέχεια, παρά ταύτα η παθολογική σχεδόν προσήλωση στην ανάγνωση τον οδήγησε συγκυριακά στην εμπορία βιβλίων· κατόπιν, με την επάνοδο στην Αθήνα, στη μετάφραση φιλοσοφικών έργων για βιοποριστικούς καθαρά λόγους και, όψιμα, στη συγγραφή εξομολογητικών εν πολλοίς δοκιμίων. Έγραψε για τη μέθη, τη ζηλοτυπία, τη μισανθρωπία, τους νεκρούς, τη μνησικακία, τη φιλία και τον πόλεμο.

Francois Jullien

Francois Jullien (Συγγραφέας)

Ο Φρανσουά Ζυλιέν γεννήθηκε το 1951. Σπούδασε φιλοσοφία και σινολογία στο Παρίσι, τη Σαγκάη και το Πεκίνο. Χρημάτισε πρόεδρος του Διεθνούς Κολεγίου Φιλοσοφίας (1995-1998) και σήμερα είναι καθηγητής και επικεφαλής του Τμήματος "Γλώσσες και πολιτισμοί της Ανατολικής Ασίας" στο Πανεπιστήμιο Paris VII - Denis Diderot. Από τα πολυάριθμα συγγράματα του αναφέρουμε ενδεικτικά τα: "Proces ou creation: Une introduction a la pensee des lettres chinois" (1985), "Eloge de la fadeur" (1991), "Le detour et l΄ acces: Strategies du sens en Chine, en Grece" (1995), "Fonder la morale" (1995), "Traite de l΄efficacite" (1996), "De l΄essence ou du nu" (2001).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κυβέλη Vernier-Τσιγάρα (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
134
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.209 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση