Στην άκρη των χειλιών μου η απόλαυση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στην άκρη των χειλιών μου η απόλαυση

Muriel Barbery

9.17€ -26% 6.79€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602746189

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2002

  • Εκδότης

    Ψυχογιός

Το βλέπεις, το χαϊδεύεις, πρώτα με το βλέμμα και μετά με τα δάχτυλα. Απλώνεις το χέρι και, αργά αργά, το φέρνεις κοντά σου. Το γεύεσαι πριν ακόμη το αγγίξεις με τη γλώσσα, και νιώθεις το άρωμα, τη γεύση του να γεμίζουν την ανάσα σου. Και τότε, μόνο τότε, το πλησιάζεις απαλά στο στόμα σου και το κάνεις δικό σου. Κι η ανάμνησή του μένει για πάντα μέσα σου και σε ακολουθεί μέχρι το τέλος της ζωής σου.
Αυτό έχει κάνει άπειρες φορές ο άνθρωπος που αύριο δε θα υπάρχει πια. Είναι ο μεγαλύτερος γευσιγνώστης στον κόσμο, ο Πάπας της γαστρονομίας. Άνθρωπος πληθωρικός και αυταρχικός, πάντα ήταν το κέντρο του σύμπαντος. Σελίδα με τη σελίδα, ζωγραφίζεται η προσωπικότητά του μέσα απ΄ όσα έχουν να πουν γι΄ αυτόν οι άλλοι, τώρα που ο ίδιος πεθαίνει. Η γυναίκα του τον λατρεύει, τα παιδιά του τον μισούν και τον αγαπούν ταυτόχρονα. Θα πεθάνει, όμως αυτό δεν έχει σημασία. Τώρα, στο τέλος της ζωής του, αναζητά μια γεύση από το παρελθόν.
Έτσι, λοιπόν, θυμάται. Άλλοτε σιωπηλά, άλλοτε με ρυθμό φρενήρη, αφήνεται να τον οδηγήσουν οι μαίανδροι των γευστικών του αναμνήσεων. Βουτά στις χύτρες των παιδικών του χρόνων, κινείται ανάμεσα στα θηράματα, τα κρέατα, τα ψάρια, τα κρασιά. Θυμάται... μα δεν τη βρίσκει τη γεύση τη μία, τη μοναδική, που του έχει χαρίσει κάποτε την ευτυχία.
Ένα βιβλίο πραγματική γευστική απόλαυση!

Μαρία Κ. Χωρεάνθη (Μεταφραστής)


Muriel Barbery

Muriel Barbery (Συγγραφέας)

Η Μίριελ Μπαρμπερί γεννήθηκε στο Μαρόκο το 1969. Σπούδασε φιλοσοφία και διδάσκει στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Δασκάλων στη Νορμανδία. Το μυθιστόρημα "Στην άκρη των χειλιών μου... η απόλαυση" είναι το πρώτο της βιβλίο. Αμέσως έγινε δεκτό απ΄ το γαλλικό αναγνωστικό κοινό με διθυραμβικές κριτικές και μάλιστα τιμήθηκε με το Βραβείου Καλύτερου Βιβλίου Γαστρονομικής Λογοτεχνίας. Η ίδια η συγγραφέας εξομολογείται ότι λατρεύει τόσο την καλή κουζίνα όσο και την περιγραφή των αισθήσεων: "Αν μπορούσα να αλλάξω επάγγελμα", λέει σε μια συνέντευξή της, "θα ήθελα να γίνω κριτικός γεύσης: να πληρώνομαι για να τρώω και ύστερα να περιγράφω λεπτομερώς κάθε γεύση κι αίσθηση". Την αγάπη της για το φαγητό από τα παιδικά της ακόμη χρόνια, την κληρονόμησε από τον πατέρα της και τη μοιράζεται με το σύζυγό της, στον οποίο εξάλλου ανήκουν κάποιες από τις λαχταριστές συνταγές που αναφέρονται στο βιβλίο. Όσο για την ίδια, αν και γευσιγνώστρια, κρατά τις αποστάσεις της από την κουζίνα τους σπιτιού της: θα ακουστεί παράξενο, αλλά απεχθάνεται το μαγείρεμα και δε μαγειρεύει καθόλου καλά!
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
173
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.269 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση