Ποιες γνώσεις και ποιες αξίες να μεταδώσουμε στα παιδιά μας;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ποιες γνώσεις και ποιες αξίες να μεταδώσουμε στα παιδιά μας;

Marc Ferro

Philippe Jeammet

12.17€ -24% 9.25€

«Όταν στέκομαι στο παράθυρο και κοιτώ την κόρη μου να ξεκινάει για ο σχολείο, δεν ξέρω σε ποιον κόσμο μπαίνει μόλις στρίψει από τη γωνία του δρόμου». Σαν τη μητέρα αυτή, πολλοί γονείς εκφράζουν τις ίδιες ανησυχίες και βασανίζονται από ερωτήματα όπως: πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδία μας από τους κινδύνους που ενέχει ο αβέβαιος κόσμος μας; Ποιες γνώσεις και ποιες αξίες να τους μεταδώσουμε σ’ έναν κόσμο, όπου όλα αμφισβητούνται, ανατρέπονται και ξεπερνιούνται μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου; Άραγε έχουν ακόμη κάποια αξία όσα μπορούμε να μεταδώσουμε; Είμαστε έτοιμοι να καταλάβουμε τα παιδιά μας και να αναρωτηθούμε τι αξίζουμε εμείς, τι αξίζουν τα αιτήματα και οι προτάσεις μας; Δύο είναι οι κοινωνικές επιστήμες που ασχολούνται ιδιαίτερα με τα ζητήματα αυτά: η ψυχολογία και η ιστορία. Ένας ψυχίατρος, αναγνωρισμένος γνώστης της προεφηβικής ηλικίας, και ένας ιστορικός της σύγχρονης ιστορίας καταθέτουν τις εμπειρίες τους και διασταυρώνουν τις απόψεις τους, συζητώντας για τα θέματα της διαπαιδαγώγησης και της μετάδοσης των αξιών και των γνώσεων από γενιά σε γενιά.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Marc Ferro

Marc Ferro (Συγγραφέας)

Ο γάλλος ιστορικός Marc Ferro γεννήθηκε στο Παρίσι το 1924. Είναι διευθυντής σπουδών στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales και συνδιευθυντής του έγκυρου περιοδικού "Annales". Συγγραφέας πολλών μελετών για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ειδικός στη σοβιετική επανάσταση, δημοσίευσε πολλά βιβλία σχετικά με τη ρωσική κοινωνία, της οποίας είναι καλός γνώστης. Ασχολείται επίσης με τους τρόπους αφήγησης της ιστορίας στις νεότερες γενιές. Από το 1989 είναι παρουσιαστής στην τηλεοπτική εκπομπή "Παράλληλη ιστορία" (Histoire Parallell) σε κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης και συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού "Histoire".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Philippe Jeammet

Philippe Jeammet (Συγγραφέας)

O Philippe Jeammet, καθηγητής ψυχιατρικής της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας, ψυχαναλυτής και επικεφαλής της ψυχιατρικής υπηρεσίας για εφήβους και νεαρούς ενήλικες στο αλληλασφαλιστικό ίδρυμα Μοντσουρί (πρώην πανεπιστημιακό νοσοκομείο) στο Παρίσι, υπήρξε ένας από τους πρώτους θεράποντες που έλαβαν υπόψη τους την ιδιαιτερότητα της εφηβεία, ως κομβικού σταδίου στην ανθρώπινη ζωή. Είναι πρόεδρος της Σχολής Γονέων και εκπαιδευτικών του Ιλ ντε Φρανς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Αγγελάκος (Επιμέλεια)

O Kώστας Αγγελάκος είναι αναπληρωτής καθηγητής Παιδαγωγικών στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το 2014 διευθύνει το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες", ενώ τον Δεκέμβριο του 2015 ορίστηκε Αναπληρωτής Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το 2000 έως το 2003 υπηρέτησε ως Πάρεδρος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα παιδαγωγικά περιοδικά και από το 2007 είναι διευθυντής του επιστημονικού περιοδικού "Νέα Παιδεία".

Πελαγία Μαρκέτου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
234
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.359 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση