Ταξίδι στην Ελλάδα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ταξίδι στην Ελλάδα

Evliya Celebi

15.91€ -10% 14.32€

Ο Εβλιά Τσελεμπί, παιδί της Αυλής και των Ανακτόρων και της άρχουσας τάξης, ανατράφηκε με το όραμα που πρόσφερε η Αυλή του σουλτάνου. Χάρη στον θείο του πέρασε τα διάφορα στάδια της διοικητικής και στρατιωτικής ιεραρχίας και πήρε μέρος σε διάφορες διπλωματικές αποστολές, καθώς και σε πολεμικές επιχειρήσεις. Κατά τα λεγόμενά του, γύρισε τον μισό τότε γνωστό κόσμο και για όλες τις περιηγήσεις του, μας άφησε καταγραμμένες τις εντυπώσεις του σε δέκα τόμους με τη μορφή του οδοιπορικού. Ως `οδοιπορικό`, άλλωστε, είναι γνωστό το έργο του. Ας ακολουθήσουμε και εμείς την περιπετειώδη πορεία της ζωής του. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Χειλαδάκης

Νίκος Χειλαδάκης (Μεταφραστής)

Ο Νίκος Χειλαδάκης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και παρακολούθησε μαθήματα τουρκολογίας στο Παρίσι. Πέραν των δεκάδων άρθρων που έχει γράψει σε εφημερίδες και περιοδικά (Έθνος, Αγγελιοφόρος, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Στρατηγική, Άβατον) και τη συνεργασία του με ειδησιογραφικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε θέματα σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, έχει συγγράψει αρκετές μελέτες. Έχει εκδώσει τα βιβλία: Η εμφάνιση των Τούρκων: Μια απάντηση στον Τουργκούτ Οζάλ, Φάκελος Οτσαλάν και Τουρκία: Ένας πονηρός διπλωμάτης, Μυστική Τουρκία.

Evliya Celebi

Evliya Celebi (Συγγραφέας)

Ο Εβλιγιά Τσελεμπή (Κωνσταντινούπολη, 1611 - Κάιρο, 1682) ήταν Τούρκος χρονογράφος και περιηγητής. Υπήρξε χαρακτηριστικός τύπος Οθωμανού διανοούμενου, με μεγάλη θρησκευτική και φιλολογική μόρφωση για την εποχή του. Χάρη στο θείο του Αχμέτ, Μεγάλο Βεζύρη του Σουλτάνου Μουράτ του Δ΄, ο Εβλιγιά Τσελεμπί ανατράφηκε και μορφώθηκε στο περιβάλλον του Σουλτάνου και στη συνέχεια ανέλαβε διάφορα θρησκευτικά και πολιτικά αξιώματα. Ο ίδιος ήταν Χαφίζ δηλαδή αποστηθιστής του Κορανίου και είχε μελετήσει σε βάθος την αραβική και περσική λογοτεχνία. Είχε ακόρεστο πάθος για ταξίδια και περιηγήσεις και λόγω των διαφόρων υπουργημάτων και εμπιστευτικών αποστολών που του ανέθεταν κατά καιρούς κατάφερε να γυρίσει σχεδόν ολόκληρο τον γνωστό κόσμο. Ταξίδευε πάντα με μεγάλη συνοδεία κατά πως ταίριαζε σε Οθωμανό ευπατρίδη και συνέλεγε κάθε δυνατή πληροφορία από τα μέρη που περνούσε. Ταξίδεψε από την Αίγυπτο μέχρι τη Σουηδία και όσα κατέγραψε κυκλοφόρησαν πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του με τον γενικό τίτλο "Σεγιαχατνάμε" ("Οδοιπορικό"). Θεωρείται ο μεγαλύτερος περιηγητής της Aνατολής και το έργο του είναι πηγή για την ιστορία πολλών νεότερων κρατών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
246
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.522 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση