Προσκυνητές και ιερά προσκυνήματα στην αρχαία Ελλάδα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Προσκυνητές και ιερά προσκυνήματα στην αρχαία Ελλάδα

Matthew Dillon

15.55€ -27% 11.35€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605360405

  • Κατηγορίες:

    Εθνολογία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2001

  • Εκδότης

    Ενάλιος

Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες ταξίδευαν μεγάλες αποστάσεις για να πάνε σε συγκεκριμένους ιερούς χώρους για να προσκυνήσουν, όταν κάθε πόλις-κράτος της Ελλάδας είχε τους δικούς της μεγάλους ναούς; Ενώ η αρχαία ελληνική θρησκεία έχει αναπτυχθεί ως θέμα από πολλούς λογίους και ειδικούς, ωστόσο δεν έχει ως τώρα δοθεί καμιά σημασία στο θρησκευτικό φαινόμενο της αθρόας προσέλευσης πιστών από όλα τα μέρη της Ελλάδας σε συγκεκριμένους ιερούς χώρους, όπως η Ελευσίνα, η Ολυμπία, η Δωδώνη, οι Δελφοί, η Επίδαυρος, τα Δίδυμα, η Έφεσος. . . Ο Μάθιου Ντίλον εξετάζει λεπτομερώς τη σημασία που είχαν τα μεγάλα αυτά προσκυνήματα και τα κίνητρα που ωθούσαν χιλιάδες Έλληνες να ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα - με κίνδυνο ακόμα και της ζωής τους - για να πάνε στον τόπο του προσκυνήματός τους. Αναφέρεται διεξοδικώς στις ιερές ανακωχές που συνόδευαν αυτές τις ιερές `πανηγύρεις`, στους τρόπους ταξιδιού, καθώς και στις θρησκευτικές και λατρευτικές πρακτικές που εφαρμόζονταν από το ιερατείο και τους πιστούς.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Κουσουνέλος

Γιώργος Κουσουνέλος (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Κουσουνέλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938, σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (Πρώην Ανωτάτη Εμπορική) και στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συνταξιούχος υποδιευθυντής της Εθνικής Τράπεζας και ασχολείται με την αθλητική δημοσιογραφία από τα φοιτητικά του χρόνια. Από το 1975 συνεργάζεται με διάφορους εκδοτικούς οίκους μεταφράζοντας και επιμελούμενος έργα ποικίλου περιεχομένου, ενώ παράλληλα έχει γράψει διάφορα αθλητικά βιβλία. Διαθέτει ένα τεράστιο παγκόσμιο αθλητικό αρχείο, είναι μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ) και έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και περιοδικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Επίσης, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), που εδρεύει στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Matthew Dillon (Συγγραφέας)

Ο Μάθιου Ντίλον είναι λέκτορας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Νέας Αγγλίας στην Αυστραλία. Έχει γράψει το βιβλίο "Προσκυνητές και ιερά προσκυνήματα στην αρχαία Ελλάδα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
431
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.648 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση