Σκλάβοι της Νέας Υόρκης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σκλάβοι της Νέας Υόρκης

Tama Janowitz

14.25€ -10% 12.83€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608500419

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    1989

  • Εκδότης

    Σέλας

[...] Το βιβλίο της Τάμα Τζάνοβιτς Σκλάβοι της Νέας Υόρκης, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986, έγινε αμέσως μπεστ σέλλερ και μεταφράστηκε σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες. Λίγο μετά την έκδοσή του, ο Άντυ Γουώρχολ αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου προγραμματίζοντας το γύρισμα της πρώτης, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, ταινίας του, βασισμένης στις ιστορίες του Στας και της Έληνορ. Το σχέδιο της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου ματαιώθηκε με το θάνατο του Γουώρχολ, αλλά η ιδέα δεν εγκαταλείφθηκε. Η ταινία γυρίστηκε τελικά από τον Τζέιμς Άιβορυ, πάνω στο σενάριο που έγραψε η ίδια η Τάμα Τζάνοβιτς.
Η Τάμα Τζάνοβιτς σκιαγραφεί τα πορτραίτα σύγχρονων Νεοϋρκέζων καλλιτεχνών που είναι σκλάβοι των υψηλών ενοικίων, των περιστασιακών σχέσεων και της προσκόλλησής τους στη μόδα και το στυλ. Η ζωηρή της φαντασία επινοεί απολαυστικές καταστάσεις. Το χιούμορ της είναι πηγαίο και δηκτικό. Μια χαρισματική συγγραφέας.
Washington Post
[...]

Βασίλης Τομανάς (Μεταφραστής)


Tama Janowitz

Tama Janowitz (Συγγραφέας)

Η Τάμα Τζάνοβιτς γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, μεγάλωσε στο Άμχερστ της Μασαχουσέτης και σήμερα ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης με τον άντρα της και το παιδί της. Έχει εκδώσει τα βιβλία "American dad", "A cannibal in Manhattan", "The male cross-dresser support group", "By the shores of Gitchee Gumee". Το βιβλίο της "Σκλάβοι της Νέας Υόρκης" (εκδόσεις Σέλας, 1989) έγινε μπεστ σέλερ, μεταφράστηκε σε δώδεκα γλώσσες και γυρίστηκε σε ταινία από τον Τζέιμς Άιβορι. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά μεγάλα περιοδικά του αμερικανικού αλλά και του ξένου τύπου. Τέλος έχει βραβευτεί με το βραβείο μυθιστορήματος από το Council of Art της πολιτείας της Νέας Υόρκης
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
288
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.438 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση