Η σύγκρουση Ανατολής-Δύσης και η πρόκληση Χάντινγκτον
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η σύγκρουση Ανατολής-Δύσης και η πρόκληση Χάντινγκτον

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Χρήστος Γιανναράς

10.22€ -10% 9.20€

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Γιανναράς

Χρήστος Γιανναράς (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Γιανναράς είναι καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Παρίσι, στη Γενεύη, στη Λωζάννη, στο Ρέθυμνο Κρήτης. Παράλληλα, με τακτική επιφυλλιδογραφία, παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Samuel Ph. Huntington

Samuel Ph. Huntington (Συγγραφέας)

Ο Σάμιουελ Π. Χάντινγκτον γεννήθηκε το 1927 στη Ν. Υόρκη. Ένας από τους διασημότερους πολιτικούς επιστήμονες, ήταν καθηγητής στην έδρα Άλμπερτ Τζ. Γουίδερχεντ ΙΙΙ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρόεδρος της Ακαδημίας Διεθνών και Περιφερειακών Μελετών του ίδιου πανεπιστημίου. Ήταν ιδρυτής και συνεκδότης του περιοδικού Foreign Policy και υπήρξε επίσης πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Επιστημών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

William H. McNeill

William H. McNeill (Συγγραφέας)

Ο William H. McNeill (1917 - 2016) ήταν Καναδοαμερικανός ιστορικός, συγγραφέας πολλών βιβλίων και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο επί 40 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου υπηρέτησε στον Αμερικανικό στρατό και επίσης σαν βοηθός Στρατιωτικού Επιτετραμμένου στις εξόριστες κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας στο Κάιρο. Θεωρείται ένας απο τους πιο πολυμαθείς ιστορικούς, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την παγκόσμια ματιά πάνω στην Ιστορία: ο ΜακΝήλ πίστευε ότι την ιστορική αλήθεια την προσεγγίζεις όχι απαριθμώντας λεπτομερώς τα γεγονότα, αλλά ότι αντίθετα, "η αλήθεια βρίσκεται στον μύθο, στην γενικευμένη αφήγηση που στρέφει την προσοχή στα κοινά στοιχεία που υπάρχουν μέσα στην πολυσύνθετη πραγματικότητα, αγνοώντας τις ασήμαντες διαφορές στις λεπτομέρειες". Έχει γράψει περισσότερα από 20 βιβλία και έχει βραβευτεί με το National Book Award των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και με το National Humanities Medal απο τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το 2010.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
174
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.188 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση