Αμίλκας, το λιοντάρι της άμμου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αμίλκας, το λιοντάρι της άμμου

Το λιοντάρι της Καρχηδόνας

Patrick Girard

21.30€ -26% 15.76€

Καρχηδόνα, 264 π.Χ. Η πόλη που ίδρυσαν οι Φοίνικες απολαμβάνει την ισχύ και τον πλούτο της. Μια υπερδύναμη που δεν θ` αργήσει να έρθει σε ρήξη με το αντίπαλο δέος, με την πανίσχυρη και αλαζονική Ρώμη. Δύο κόσμοι, δύο νοοτροπίες, δύο τρόποι ζωής θα συγκρουστούν αναγκαστικά τόσο για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους, όσο και για τη διαιώνιση των ηθών και των εθίμων τους. Η Καρχηδόνα, μια πόλη εμπόρων, ζει στον ρυθμό της γλυκιάς ζωής και ο εχθρός είναι πάντα μακριά, καθώς τα τείχη και ο στόλος της αποθαρρύνουν τους επίδοξους εχθρούς της. Η Ρώμη των συγκλητικών και των υπάτων, που πιστεύει στη δύναμη των λεγεώνων της, αποφασίζει πως είναι καιρός να περιορίσει την κινητικότητα της Καρχηδόνας και να θέσει τη Σικελία υπό τον έλεγχό της. Ο Αμίλκας Βάρκας, νεαρός αξιωματικός από την Καρχηδόνα, ρίχνεται στη μάχη ταξιδεύοντας τους αναγνώστες από την Αφρική ώς τη Σικελία και την Ισπανία, κάνοντάς τους μάρτυρες μιας συγκλονιστικής εποχής.
Ο πρώτος αυτός τόμος της τριλογίας του Πάτρικ Ζιράρ συνδυάζει την ιστορική πιστότητα με τη λογοτεχνική απόλαυση και μας οδηγεί στην ανακάλυψη χαμένων πολιτισμών, που δεν θα πάψουν ποτέ να ασκούν τη γοητεία τους.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Ράικος (Μεταφραστής)


Patrick Girard (Συγγραφέας)

Ο ιστορικός Πατρίκ Ζιράρ γεννήθηκε το 1950. Έχει διατελέσει ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Εφαρμοσμένων Επιστημών της Γαλλίας και είναι αρθρογράφος στο περιοδικό Evenement. Αποτέλεσμα της ειδίκευσής του στην ιστορία της Τυνησίας και, γενικότερα, της αρχαίας Μεσογείου είναι και η τριλογία του "Το μυθιστόρημα της Καρχηδόνας", της οποίας ο πρώτος τόμος, "Αμίλκας, το λιοντάρι της ερήμου", κυκλοφόρησε ήδη από τις Εκδόσεις Καστανιώτη (2001).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
355
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.537 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση