Εισαγωγή στο έργο της Μέλανι Κλάιν
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εισαγωγή στο έργο της Μέλανι Κλάιν

Hanna Segal

Μια από τις πλέον βαθυστόχαστες και περιεκτικές μελέτες του έργου της Μέλανι Κλάιν, βασισμένη σε κλινικά παραδείγματα που καθιστούν ανάγλυφη της συνεισφορά της στην εξέλιξη της ψυχαναλυτικής θεωρίας και τεχνικής. Η Χάνα Σήγκαλ τονίζει ότι «δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τις τεχνικές εκτιμήσεις από τις θεωρητικές απόψεις πάνω στους δυναμικούς παράγοντες της αναλυτικής διαδικασίας ούτε από τον θεραπευτικό στόχο», προοπτική στην οποία στόχευε και ο ίδιος ο Φρόιντ: «να μετατρέψει το ασυνείδητο σε συνειδητό, να απελευθερώσει το εγώ και να το καταστήσει ικανό να αναπτυχθεί, να ωριμάσει και να θεμελιώσει ικανοποιητικές αντικειμενότροπες σχέσεις».


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιάννης Τσιάντης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Γιάννης Τσιάντης είναι αναπληρωτής καθηγητής παιδοψυχιατρικής, διευθυντής της παιδοψυχιατρικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου και πρόεδρος του τμήματος ψυχοθεραπείας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής. Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντά του είναι η πρόληψη και προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των βρεφών και νηπίων μέσω των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η εκτίμηση της αποτελεσματικότητας της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας.

Δημήτρης Αναστασόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι παιδοψυχίατρος, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του τομέα παιδιών και εφήβων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

Νάσια Ποταμιάνου (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
237
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.363 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση