Καπιταλισμός, σοσιαλισμός, οικολογία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Καπιταλισμός, σοσιαλισμός, οικολογία

Andre Gorz

15.90€ -10% 14.31€

Η οικολογική αναδιάρθρωση της κοινωνίας απαιτεί την υποταγή της οικονομικής λογικής σε μια οικο-κοινωνική λογική. Η υποταγή αυτή είναι ασυμβίβαστη με το καπιταλιστικό παράδειγμα της μεγιστοποίησης του κέρδους και της αποδοτικότητας (. . .) Με τη λέξη «σοσιαλισμός» δεν πρέπει να εννοούμε μόνο την υποταγή της οικονομίας στις ανάγκες και τις αξίες της κοινωνίας, αλλά επίσης τη δημιουργία, μέσα από την ελαστικότητα και τις διαρκείς μειώσεις του χρόνου εργασίας, μιας όλο και μεγαλύτερης σφαίρας κοινοτικών μορφών ζωής, εθελοντικής και αυτοοργανωμένης συνεργασίας, αυτόνομα καθοριζόμενων δραστηριοτήτων που να επεκτείνονται διαρκώς.

Στάθης Μπάλιας (Μεταφραστής)

Ο Στ. Μπάλιας γεννήθηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας το 1957. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Π.Α.Σ.Π.Ε. και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (Paris II) στην κοινωνιολογία του δικαίου και στη συγκριτική πολιτική. Δίδαξε στα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Τμήμα Φ.Κ.Σ. του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διδάσκει στο Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ζητήματα λειτουργίας των πολιτικών θεσμών, θεωρίας της δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σχέσεων εκπαίδευσης και δημοκρατίας.

Andre Gorz

Andre Gorz (Συγγραφέας)

Ο Αντρέ Γκορζ γεννήθηκε στη Βιέννη το Φεβρουάριο του 1923. Σπούδασε στην Ελβετία μηχανικός. Απέκτησε τη γαλλική υπηκοότητα το 1954 όπου και πήρε το νέο του ληξιαρχικό ονοματεπώνυμο Ζεράρ Χορστ. Υιοθετώντας τις απόψεις του Σαρτρ ήδη από το 1941, έγινε γνωστός κυρίως με το δοκίμιό του "Le traitre". Τη δεκαετία του ΄50 υπήρξε ένας από τους διευθυντές του "Temps Modernes". Εργάστηκε, επίσης, στο "Express" για δέκα χρόνια. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του "Nouvel Observateur", με το οποίο συνεργαζόταν από το 1964 έως το 1983, υπογράφοντας τα άρθρα του με το ψευδώνυμο Μισέλ Μποσκέ. Ο Γάλλος φιλόσοφος αυτοκτόνησε στις 24 Σεπτεμβρίου 2007 μαζί με τη σύντροφό του, η οποία έπασχε από ανίατη ασθένεια στην κατοικία τους στο Βοσνόν.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
211
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.325 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση