Σοσιαλισμός και κουλτούρα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σοσιαλισμός και κουλτούρα

Antonio Gramsci

19.17€ -20% 15.34€

Το βιβλίο αυτό είναι το έκτο της σειράς των έργων του Γκράμσι, που ο «Στοχαστής» εκδίδει, πιστεύοντας ότι αποτελούν σημαντική πηγή ανάβλυσης πολιτικής θεωρίας και πράξης.
Πρόκειται για κείμενα που αφορούν προβλήματα πολιτικής τακτικής και στρατηγικής, προβλήματα κουλτούρας και λαϊκής παιδείας, κείμενα, με δυο λόγια, που αποτελούν ουσιαστική γέφυρα για τη σύνδεσή μας και κατανόηση του υπόλοιπου έργου του. Ενός έργου επίκαιρου, όχι μόνον γιατί ο Γκράμσι υπήρξε ένας υποδειγματικός μαρξιστής διανοούμενος, αλλά, κυρίως, γιατί η αυστηρότητα και η μοναδική σε αποχρώσεις και βάθος ποιότητα που το διαπερνά, συνιστούν ένα εργαλείο για την κατανόηση πολλών σύγχρονων προβλημάτων και ερωτηματικών στα υπό συζήτηση μεγάλα ζητήματα της κουλτούρας και του σοσιαλισμού.
Σε κάθε περίπτωση, γεγονός παραμένει, ότι η αξία του έργου του Γκράμσι είναι διαχρονική, αφού κατά κοινήν ομολογία η σφραγίδα του λόγου και της σκέψης του το καθιστά ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας πολιτικής φιλολογίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ανδριανή Πιέρρου (Επιμέλεια)


Antonio Gramsci (Συγγραφέας)

Ο Αντόνιο Γκράμσι γεννήθηκε στην πόλη Άλες της Σαρδηνίας στις 23 Ιανουαρίου 1891. Σπούδασε με υποτροφία που κέρδισε στο Πανεπιστήμιο του Τουρίνου. Εκεί μυήθηκε στις σοσιαλιστικές ιδέες και στα 1913 έγινε μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και σε πολύ μικρό διάστημα αναδείχτηκε σε καθοδηγητικό στέλεχος. Στις 21 Ιανουαρίου 1921, ιδρύει το Κ.Κ. Ιταλίας. Πέθανε στις 27 Απριλίου 1937. Άφησε πίσω του έναν τεράστιο όγκο δοκιμίων, άρθρων και σημειώσεων, που εκδόθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από τον πόλεμο και που επηρέασαν και επηρεάζουν αποφασιστικά την σύγχρονη κίνηση των ριζοσπαστικών ιδεών σε όλον τον κόσμο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μαχαίρας (Μεταφραστής)


Tania Gori (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
6
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
355
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.537 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση