Η οικογένεια του Πασκουάλ Ντουάρτε
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η οικογένεια του Πασκουάλ Ντουάρτε

Μυθιστόρημα

Camilo Jose Cela

Όταν εμφανίστηκε "Η οικογένεια του Πασκουάλ Ντουάρτε", στα 1942, μια νέα ώθηση δόθηκε στην ισπανική λογοτεχνία: ξαναγύρισε σ` έναν κόσμο λαϊκό και αγροτικό, που οι χαρακτήρες του ήταν άνθρωποι πρωτόγονοι κι αυθεντικοί. Τα άγρια πάθη και τα απλοϊκά ένστικτα είναι αυτά που τροφοδοτούν την αρχέγονη βαρβαρότητα μιας χώρας που έχει στιγματιστεί απ` τη βία και το μίσος. Ο Πασκουάλ Ντουάρτε κι η οικογένειά του δεν είναι παρά τα τραγικά θύματα μιας κοινωνικοπολιτικής δομής που αγνοεί τον ίδιο τον άνθρωπο, που τον αφήνει στην τύχη του και στην τύχη ενός ανύπαρκτου Θεού-πεπρωμένου, ο οποίος, παρ` όλα αυτά, δεσπόζει μες στο μυαλό του και κατατρέχει την κάθε του πράξη.

 

Ισμήνη Κανσή

Ισμήνη Κανσή (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και Ισπανική Λογοτεχνία στην Γαλλία. Έζησε στο Μεξικό την δεκαετία του 80, όπου γνώρισε πολλούς συγγραφείς της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ άλλων και τον Εδουάρδο Γκαλεάνο, και επιστρέφοντας στην Ελλάδα άρχισε να μεταφράζει τα έργα τους. Παράλληλα δίδασκε επί είκοσι χρόνια ισπανικά στο Γαλλικό Σχολείο (Lycee Franco-Hellenique), και στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μετάφραση στο ΕΚΕΜΕΛ και στο Ινστιτούτο Θερβάντες.

Camilo Jose Cela

Camilo Jose Cela (Συγγραφέας)

Ο Καμίλο Χοσέ Θέλα γεννήθηκε στην Ίρια Φλάβια, μικρό χωριό της επαρχίας Λα Κορούνια στην Ισπανία, στα 1916, από πατέρα Ισπανό και μητέρα Αγγλίδα. Εκλέχθηκε ακαδημαϊκός της Ρεάλ Ακαντέμια και έζησε στη Μαγιόρκα, όπου διηύθυνε το περιοδικό "Παπέλες ντε Σον Αρμάντανς" ("Τα έγγραφα του Σον Αρμάντανς"). Το μυθιστόρημά του "Η οικογένεια του Πασκουάλ Ντουάρτε", που κυκλοφόρησε το 1942, τον τοποθέτησε στους μεγάλους συγγραφείς της ισπανικής λογοτεχνίας. Ακολούθησε το "Αναπαυτήριο", "Η κυψέλη", "Παιχνίδι των εφευρέσεων", "Η κυρία Κάλντγουελ μιλά με το παιδί της", "Ο κύκλος των αργιών", "Οι παλιοί φίλοι", "Τέσσερις μορφές του 98" κ.ά. Το 1989 τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Πέθανε στην Ισπανία το 2002
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
169
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.263 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση