Όμηρος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Όμηρος

Ο θεμελιωτής της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας

Joachim Latacz

26.50€ -10% 23.85€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602064528

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2000

  • Εκδότης

    Παπαδήμας

Εβίνα Σιστάκου (Μεταφραστής)

Η Εβίνα Σιστάκου γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτορας της Kλασικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και ερευνήτρια στο Τμήμα Λεξικογραφίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Ασχολείται με την ελληνιστική ποίηση (Καλλίμαχος, Θεόκριτος, Απολλώνιος), καθώς και με την πρόσληψη των ομηρικών επών από τους ελληνιστικούς ποιητές.

Αντώνης Β. Ρεγκάκος (Επιμέλεια)

Ο Αντώνης Ρεγκάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Είναι καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ., ενώ έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Freiburg και της Βιέννης. Ασχολείται με τα ομηρικά έπη, την ελληνιστική ποίηση και την ιστοριογραφία της κλασικής εποχής. Έχει γράψει βιβλία, έχει (συν)εκδώσει διάφορους συλλογικούς τόμους και έχει επιμεληθεί την ελληνική μετάφραση πολλών βιβλίων.

Joachim Latacz

Joachim Latacz (Συγγραφέας)

O Joachim Latacz είναι ομότιμος καθηγητής της αρχαίας ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και ένας από τους κορυφαίους ομηριστές στον κόσμο. Έχει παρακολουθήσει στενά από τον πρώτο κιόλας χρόνο τις ανασκαφές που διεξάγονται από το 1988 υπό την καθοδήγηση του Manfred Korfmann στο Hisarlik (την αρχαία Τροία) και είναι συνεκδότης του επιστημονικού περιοδικού "Studia Troica", στο οποίο δημοσιεύονται τα αποτελέσματα των ανασκαφών αυτών. Ο Joachim Latacz έχει συγγράψει πολυάριθμες μελέτες για θέματα αρχαιοελληνικής γραμματείας και είναι εκδότης μιας πολύτομης σχολιασμένης έκδοσης της "Ιλιάδας".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
242
Διαστάσεις:
21x15
Βάρος:
0.397 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση