Ο τελευταίος Ευρωπαίος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο τελευταίος Ευρωπαίος

Hermann Hesse

7.42€ -27% 5.42€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603828617

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    1983

  • Εκδότης

    Κάκτος

Από τη στιγμή που για πρώτη φορά αφυπνίστηκα (...) η ηθική μου αντίδραση σε κάθε μεγάλο πολιτικό γεγονός ήρθε πάντα ενστικτώδικα και χωρίς την παραμικρή προσπάθεια εκ μέρους μου. Οι κρίσεις μου δεν ταλαντεύτηκαν ποτέ. Μια και είμαι εντελώς απολιτικός άνθρωπος, ξαφνιάστηκα κι ο ίδιος πολλές φορές από τη σταθερότητα των αντιδράσεών μου και συχνά απόρησα για τις πηγές αυτού του ηθικού ένστικτου, για τους δασκάλους και τους καθοδηγητές που (...) με βοήθησαν ώστε να είμαι πάντα σίγουρος για την κρίση μου και μου πρόσφεραν μια ασυνήθιστη δύναμη αντίστασης στις μαζικές ψυχώσεις και στις κάθε είδους ψυχολογικές επιδημίες. Ο άνθρωπος πρέπει να υπερασπίζεται αυτά που δίδαξε κι έγραψε και, μετά από βασανιστική μελέτη του ερωτήματος, πρέπει να πω: τρεις ισχυρές επιρροές (...) μ' έκαναν αυτό που είμαι. Είναι ο χριστιανισμός και η πλήρης έλλειψη σωβινιστικού πνεύματος στο σπίτι που μεγάλωσα, η μελέτη των μεγάλων Κινέζων στοχαστών, και τελευταίο αλλά όχι έσχατο το έργο του μοναδικού ιστορικού που μελέτησα με εμπιστοσύνη και σεβασμό: του Γιάκομπ Μπούρκχαρντ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1963 στην εφημερίδα "Βήμα", όπου ασχολήθηκε αποκλειστικά σχεδόν με το δικαστικό ρεπορτάζ. Το 1973 μετακινήθηκε στα "Νέα", όπου έμεινε ως τα τέλη του 1986 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης και υπεύθυνος για ένα διάστημα των ΄Μικροπολιτικών΄. Το 1979 ήταν ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που εξέδωσαν τη σατιρική εφημερίδα "Το Ποντίκι", από την οποία αποχώρησε τον Αύγουστο του 1987. Από τον Σεπτέμβριο του 1987 εργαζόταν στην εφημερίδα "΄Εθνος" όπου για είκοσι χρόνια υπήρξε ο βασικός αρθρογράφος της, διατηρώντας παράλληλα και την προσωπική στήλη "Έτσι τα βλέπω". Είχε μεταφράσει πάνω από 150 βιβλία, μεγάλων συγγραφέων από Πούσκιν, Όσκαρ Ουάιλντ, Μαρκ Τουέιν, Φόκνερ, Έρμαν Έσσε και Νόρμαν Μέιλερ έως Κόναν Ντόιλ, Κάρολ Τζόις Όουτς, Ρουθ Ρέντερ. Ντ. Π. Τζέιμς, Μάικλ Μουρ, Μπανάνα Γιοσιμότο.

Hermann Hesse

Hermann Hesse (Συγγραφέας)

Ο Herman Hesse γεννήθηκε το 1877 στο Galw, μια μικρή πόλη του Μέλανος Δρυμού. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1899 με την ποιητική συλλογή Τα ρομαντικά τραγούδια και τη συλλογή πεζών Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Ακολούθησαν πολυάριθμα έργα, που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς του 20ού αιώνα: "Πήτερ Κάμεντσιντ" (1904), "Κάτω από τον τροχό" (1906), "Γερτρούδη" (1910), "Ντέμιαν" (1914), "Σιντάρτα" (1927), "Ο λύκος της στέπας" (1927), "Νάρκισσος και Χρυσόστομος" (1930), "Ταξίδι στην Ανατολή" (1932) κ.ά. Υπήρξε ιδρυτής του περιοδικού Vinos Voco, μέλος της Πρωσικής Ακαδημίας, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Βέρνης και τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων με το βραβείο Νόμπελ το 1946, και με το βραβείο Ειρήνης των Γερμανών βιβλιοπωλών το 1955. Πέθανε το 1962.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
192
Διαστάσεις:
14x21
Βάρος:
0.297 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση