Η κωμωδία των αποτυχημένων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η κωμωδία των αποτυχημένων

Tonino Benacquista

12.11€ -27% 8.84€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603253280

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    1999

  • Εκδότης

    Άγρα

-Χιλιάδες προσκυνητές θα έρθουν να προσευχηθούν στα πόδια του Αγίου. Θα πρέπει να χτιστεί ένα νέο ξωκλήσι, να οργανωθούν δεήσεις και τα λοιπά. . . Αύριο θα είναι μια μεγάλη μέρα. Εσάς πώς σας φαίνονται όλα αυτά; Ό,τι χειρότερο. Δεν είχα προβλέψει τίποτα απ’ όλα αυτά. Τίποτα. Ούτε το παλιρροϊκό κύμα των εμπόρων ούτε την απόβαση των Αμερικανών ούτε την πωρωμένη απληστία των κατοίκων του χωριού ούτε το δάκτυλο Κυρίου που δείχνει τον τόπο του μυστηρίου. Εγώ ήθελα μόνο μια μικρή λάμψη, ένα άκοπο θαυματάκι, και μπάστα, θα γύριζα σπίτι μου με μια μικρή πρόσοδο. Αυτό είναι όλο. [. . .] Γιατί όλα ήταν ήδη μέσα μου, θαμμένα. Κάτι ανάμεσα σε ελληνική τραγωδία και ιταλική κωμωδία. Δεν ξέρουμε πια με σιγουριά σε τι είδος βρισκόμαστε, σε ένα δράμα όπου κρατιόμαστε για να μη γελάσουμε ή σε μια μπουφονική φάρσα που αποπνέει μια παράξενη μυρωδιά. Ούτε θρήνος ούτε μάθημα ούτε ηθικό δίδαγμα. Μόνο μια ωδή στην άτακτη οπισθοχώρηση των ηττημένων, ένα ποίημα που υμνεί την παντοδυναμία του παραλόγου έναντι της κοινής λογικής. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θοδωρής Τσαπακίδης

Θοδωρής Τσαπακίδης (Μεταφραστής)

Ο Θοδωρής Τσαπακίδης γεννήθηκε το 1970 στις Βρυξέλλες από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, οχτώ χρονών. Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στην Πάτρα. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνική μετάφραση και το θέατρο και στη συνέχεια με τη διδασκαλία στη μέση εκπαίδευση. Έχει μεταφράσει θεωρητικά κείμενα για το θέατρο, φιλοσοφικά και επιστημονικά έργα, και λογοτεχνία (Γκόρντιμερ, Μπάρι, Οζ, Κινάρ, Μανσέτ, Χάισμιθ, Τ. Μπενακουίστα, κ.ά.). Έχει γράψει θεατρικά έργα και έχει εκδώσει ποίηση ("Ο τρίτος από αριστερά κωπηλάτης", Ροές, 2003, "Ουρανός δωματίου", Σοκόλη, 2017), ένα μυθιστόρημα ("Belladonna", Βιβλιοπέλαγος, 2001) και ένα παραμύθι ("Ο πρίγκιπας της Μένουα", Ροές, 2005). Αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό τύπο για πολιτιστικά θέματα (Left.gr, Commonality.gr, Bookpress.gr, κ.ά.) και κάνει εκπομπή στο ραδιόφωνο (Γιαξεμπόρε /Μεταδεύτερο).

Tonino Benacquista

Tonino Benacquista (Συγγραφέας)

Ο Τονίνο Μπενακουίστα γεννήθηκε το 1961 στα περίχωρα του Παρισιού από οικογένεια ιταλών μεταναστών. Το 1985 ξεκίνησε να γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα, θρίλερ και συλλογές με νουβέλες. Έχει γνωρίσει επίσης επιτυχία στον κινηματογράφο και σε τηλεοπτικές σειρές ως σεναριογράφος, καθώς και στο θέατρο και στα κόμικς. Το μυθιστόρημά του "Η κωμωδία των αποτυχημένων" (εκδ. Άγρα, 2002) τιμήθηκε το 1991 με το Grand Prix αστυνομικής λογοτεχνίας, το Trophee 813 και το βραβείο Μυστηρίου της Κριτικής. Για το βιβλίο του "Κάποιος άλλος" ο συγγραφέας τιμήθηκε με το Grand Prix RTL/Lire το 2002.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
255
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.27 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση