Τα στοιχεία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα στοιχεία

Μυθιστόρημα

Harry Mulisch

7.00€ -26% 5.18€

Σε μια βίλα, κάπου στην Κρήτη, κάποτε, κάποιο καλοκαίρι, ένας συμπαθητικός σαραντάρης, περιτριγυρισμένος από την ιδανική οικογένεια, απολαμβάνει τις διακοπές του στον ήλιο και στη θάλασσα της Μεσογείου. Όμως, να που μια ρωγμή αμφιβολίας κάνει την εμφάνισή της, για να μετατρέψει την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα σε σκηνικό μιας ψευδαίσθησης. Κάτι απειλητικό, κάτι αφόρητο, κάνει την εμφάνισή του στον ορίζοντα. Τι να’ ναι άραγε αυτό που ετοιμάζεται;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρία Αγγελίδου

Μαρία Αγγελίδου (Μεταφραστής)

Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο βιβλιοπωλείο "Χνάρι", επί της οδού Κιάφας, για να αφοσιωθεί, στη συνέχεια, στη συγγραφή και τη μετάφραση βιβλίων. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μεταξύ 2000-2004.


Harry Mulisch

Harry Mulisch (Συγγραφέας)

Ο Χάρι Μούλις γεννήθηκε το 1927 από πατέρα αυστροουγγρικής καταγωγής και μητέρα Εβραία από την Αμβέρσα. Έχει στο ενεργητικό του έναν εντυπωσιακό όγκο από μυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμια, ποιήματα, θεατρικά και φιλοσοφικά έργα, και θεωρείται από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ευρωπαίους συγγραφείς. Το 1992 γιόρτασε τα σαράντα χρόνια της λογοτεχνικής παραγωγής εκδίδοντας το μυθιστόρημα "Η ανακάλυψη του ουρανού" (μτφρ. Ινώ Βαν Ντάικ-Μπαλτά, εκδ. Καστανιώτη 2001), που θεωρείται το αριστούργημά του και έχει ήδη μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Μεγάλη επιτυχία είχαν επίσης τα βιβλία του "Η απόπειρα", που ξεπέρασε στην Ολλανδία τις 500.000 πωλήσεις (1982, μτφρ. Ινώ Βαν Ντάικ-Μπαλτά, εκδ. Καστανιώτη 1988), "Τα στοιχεία" (1988, μτφρ. Μαρία Αγγελίδου, Εκδ. Καστανιώτη 1997) και "Η διαδικασία" (1998, μτφρ. Ινώ Βαν Ντάικ-Μπαλτά, εκδ. Καστανιώτη 2000). Ο "Ζίγκφριντ" κυκλοφόρησε στην Ολλανδία το 2001.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
116
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.185 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση