Το πρόβλημα της ποιοτικής έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το πρόβλημα της ποιοτικής έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες

Θεωρία και πράξη

Γρηγόρης Λάζος

25.44€ -33% 17.04€

Η «Ποιοτική έρευνα: θεωρία και πράξη» αποτελεί μιαν εναρκτήρια κριτική καταγραφή των διάφορων τάσεων που αναπτύσσονται στη σύγχρονη ποιοτική έρευνα με βάση τρία κριτήρια: τη λογική συνοχή τους, τις κοινωνικές αναφορές τους, και την άμεση και έμμεση σημασία τους στην ερευνητική πράξη. (. . .) Κατά το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα, η ποιοτική έρευνα ενηλικιώθηκε. Επιχειρεί πλέον να σπάσει την επιτήρηση, και να σταθεί ίση προς ίση και σε σχέση συνεργασίας με την ποσοτική έρευνα. Κι αυτό όχι χαριστικά - η επιστήμη δεν περιλαμβάνει το στοιχείο της χάρης στα συστατικά της - αλλά με βάση την ικανότητα που διαθέτει και διαρκώς αναπτύσσει στο να προσφέρει υψηλής ποιότητας και, συγχρόνως, γενικεύσιμο επιστημονικό ερευνητικό έργο. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Βασίλης Ι. Φίλιας

Βασίλης Ι. Φίλιας (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Βασίλης Φίλιας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου 1927. Διπλωματούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, διπλωματούχος Θεωρητικών Οικονομικών Πανεπιστημίου Μονάχου, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αμβούργου, διετέλεσε επί σειρά ετών καθηγητής κοινωνιολογίας Παντείου, Πρόεδρος του τμήματος Κοινωνιολογίας και Πρύτανης ΠΑΣΠΕ. Ακόμη, υπήρξε Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και Πρόεδρος του ΔΣ της ολυμπιακής αεροπορίας. Ήταν συνεκδότης των περιοδικών "Νέα Οικονομία", "Κοινωνία και Οικονομία" και "Ο Σοσιαλισμός του Μέλλοντος". Κατά τη δικτατορία του 1967 συνίδρυσε την αντιστασιακή οργάνωση "Δημοκρατική Άμυνα" - φυλακίστηκε επί 5,5 έτη. Από το 1974 έως το 1990 δημοσίευσε πλήθος άρθρων στις εφημερίδες "Ελευθεροτυπία", "Πρώτη" και "Έθνος". Έφυγε από τη ζωή στις 13 Φεβρουαρίου 2018, σε ηλικία 91 ετών.

Γρηγόρης Λάζος (Συγγραφέας)

Ο Γρηγόρης Λάζος γεννήθηκε το 1954. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Νέα Σχολή Κοινωνικής Έρευνας στη Νέα Υόρκη. Έχει δημοσιεύσει τα: Η σεξουαλικότητα ως αξία στη σύγχρονη Ελλάδα, Το πρόβλημα της ποιοτικής έρευνας: Θεωρία και πράξη, Πληροφορική, έγκλημα. Σε συνεργασία με τον καθηγητή Αντώνη Μαγγανά έχουν συγγράψει τα: Παραβατικά και μη-παραβατικά άτομα, Αξιακές συγκρίσεις, Ο ποινικός κώδικας για τον πολίτη. Από το 1997 είναι επιστημονικός συνεργάτης στον Τομέα Εγκληματολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 2001 είναι επιστημονικός υπεύθυνος στη Ομάδα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Από το 2002 διδάσκει σε ζητήματα πληροφορικής και πληροφορικού εγκλήματος στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομικής Ακαδημίας και διαλέγει στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
581
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.869 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση