Εγχειρίδιο ψυχιατρικής ενηλίκων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εγχειρίδιο ψυχιατρικής ενηλίκων

Στοιχεία κοινωνικής ψυχιατρικής και εφαρμογές της στην Ελλάδα

T. Lemperiere

A. Feline

17.61€ -33% 11.80€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600225198

  • Κατηγορίες:

    Ψυχιατρική

  • Έτος κυκλοφορίας

    1995

  • Εκδότης

    παπαζήσης

[...] Η έκδοση περιέχει:
- Μία ευρεία εισαγωγή στην επιτομή "Abrege de psychiatrie de l` adulte των T. Lemperiere - A. Feline και στις αρχές της κοινωνικής-κοινοτικής ψυχιατρικής στην Ελλάδα.
- Μία σειρά κειμένων και άρθρων βασισμένων στις εμπειρίες μας, που προσφέρουν στον αναγνώστη στοιχεία για τις πρακτικές εφαρμογές της ψυχιατρικής στον ελληνικό χώρο και κυρίως στη Φωκίδα και στη Θράκη.
- Μία πρόταση εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας, για τη σχεδιαζόμενη, εδώ και αρκετά χρόνια, ψυχιατρική μεταρρύθμιση.
- Ένα εκτεταμένο γλωσσάριο ελληνο-γαλλικό και γάλλο-ελληνικό. Σε ότι αφορά την επιτομή της Lemperiere ακολουθήθηκε η γαλλική διάταξη και κατάταξη της ύλης. Έτσι προσφέρεται, επίσης, η δυνατότητα συγκριτικής μελέτης της ελληνικού και του γαλλικού κειμένου, καθώς και η αναζήτηση της αντιστοιχίας βασικών εννοιών ή ορισμών της ελληνικής και γαλλικής γλώσσας. Εξαιτίας του όγκου που απέκτησε το σύγγραμμα, επιλέχθηκε η παρουσίαση του σε δύο τόμους.

Είναι φανερό ότι η φιλοδοξία μας από την αρχή, δεν ήταν μόνο η μετάφραση ενός εγχειριδίου Ψυχιατρικής. Θελήσαμε παράλληλα, να συμβάλλουμε στη στενότερη σύζευξη της ελληνικής με τη γαλλική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ε.Ο.Κ. και οι εξελίξεις στους διάφορους κλάδους της Ιατρικής, που πραγματοποιούνται στα κράτη-μέλη της Ε.Ο.Κ., την αφορούν άμεσα. Πιστεύουμε ότι η έκδοση αυτή μπορεί να συντελέσει στην ευρύτερη προώθηση των σύγχρονων ευρωπαϊκών ψυχιατρικών απόψεων για την ενδονοσοκομειακή, αλλά κυρίως, για την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη στην Ελλάδα.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Κώστας Πόταγας (Μεταφραστής)


Πάνος Αλούπης (Μεταφραστής)


Ελένη Λαζαράτου (Μεταφραστής)


Βασίλης Καψαμπέλης (Μεταφραστής)


Βλάσης Σκολίδης (Μεταφραστής)


Βασίλης Παπαδάκος (Μεταφραστής)


Μαρία Χατζηανδρέου (Μεταφραστής)

Η Μαρία Χατζηανδρέου είναι ψυχίατρος και διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόσεδρο μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και μέλος της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης. Υπήρξε συνυπεύθυνη της Μονάδας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και του Προγράμματος Οριακών της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Α. Βασιλιάς (Μεταφραστής)


Χρήστος Γιαννουλάκης (Μεταφραστής)


Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2 από 2
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
418
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.702 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση