Βασικές έννοιες του ιστορικού υλισμού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βασικές έννοιες του ιστορικού υλισμού

Marta Harnecker

18.11€ -10% 16.30€

Το βιβλίο της Χάρνεκερ παρουσιάζει τα παλιά και τα νέα στοιχεία με τρόπο, που κάνει την ανάγνωση εύκολη και συνάμα δημιουργική. Η ανάγνωση είναι εύκολη γιατί η Χάρνεκερ δεν παίρνει στην παγίδα της διανοητικής εκζήτησης, που τόσο συναντάται στους παρισινούς κύκλους, όπου μαθήτεψε. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι το βιβλίο γράφτηκε για το λατινοαμερικανικό κοινό -η ίδια η Χάρνεκερ είναι χιλιανή- όπου τα προβλήματα της Αριστεράς είναι τραγικά επείγοντα και δεν αφήνουν περιθώρια για θεωρητικές αοριστολογίες. [...]

Χρήστος Χ. Χατζηιωσήφ (Μεταφραστής)

Ο Χρήστος Χατζηιωσήφ δίδαξε ιστορία των νεοτέρων χρόνων στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1987 μέχρι το 2014. Τα έτη 2010-2016 διεύθυνε το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Α. Δημάκου (Μεταφραστής)


Marta Harnecker

Marta Harnecker (Συγγραφέας)

Η Marta Harnecker είναι κοινωνιολόγος, πολιτικός επιστήμονας, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια. Μετά τις σπουδές της με τον Αλτουσέρ στο Παρίσι (1963-1968) επέστρεψε στη Χιλή (από όπου κατάγεται) και πήρε μέρος στις εξεγέρσεις από το 1970 έως το 1973. Εξορίστηκε λόγω της αντίθεσής της στην κυβέρνηση Αλιέντε και πήγε στην Κούβα όπου της ανατέθηκε η διοίκηση του Λατινοαμερικάνικου Ερευνητικού Ινστιτούτου (MEPLA). Μεταφράστρια 40 τίτλων στα ισπανικά και συγγραφέας άλλων 60 βιβλίων μέχρι σήμερα, η Harnecker ζει στο Καράκας και είναι σύμβουλος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
284
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.432 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση