Η μεγάλη παντομίμα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η μεγάλη παντομίμα

Με σημαίες και κούκλους μικρούς και μεσαίους

Dario Fo

9.54€ -10% 8.59€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602482704

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    1979

  • Εκδότης

    Δωδώνη

Μεγάλη παντομίμα με σημαίες και κούκλους μικρούς και μεγάλους. Με αυτήν την κωμωδία ο Φο στρέφεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο μεγάλο λαϊκό θέατρο βγάζοντας στην επιφάνεια τους μεγάλους κούκλους της σικελικής παράδοσης (κάτι σαν το αμερικανικό Bread and Puppet theatre). Αναζητά ένα κοινό διαφορετικό μέσα «στον κύκλο της αριστεράς» που του επιτρέπει να κάνει τη σάτιρά του πιο βίαιη αλλά και να υπογραμμίσει την πολεμική για την αναμόρφωση του κομμουνιστικού κόμματος. Η ασυνήθιστη πιθανότητα ενός θεάτρου που συνδιαλέγεται με τα πλήθη είναι έξω από τα σχέδια και τις διαθέσεις των διαφόρων τυπικ ών οργανώσεων.

Γρήγορα δημιουργούνται οι πρώτες διαφωνίες με το κόμμα που θα γίνουν αφορμή για την εμπόλεμη θεατρική του δραστηριότητα. Δημιουργεί τη Νέα Σκηνή. Ανοίγει μια καλύβα στο Μιλάνο και η επιτυχία του κάνει πάταγο σε ολόκληρη την Ιταλία. Στην πρώτη περίοδο οι συνδρομητές του είναι περισσότεροι από εκείνους του Piccolo Teatro. Το θέατρό του γίνεται ο τόπος που συναντιούνται όλοι οι νέοι φοιτητές και αμφισβητίες που σχεδόν από χρόνια είχαν απαρνηθεί το αστικό θέατρο.

Dario Fo

Dario Fo (Συγγραφέας)

Ο Ντάριο Φο, πολυτάλαντη προσωπικότητα, γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1926 στο Σαν Τζιάνκο, κοντά στο Βαρέζε της Ιταλίας. Μεταξύ άλλων ήταν θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός και σκηνογράφος. Σπούδασε αρχιτεκτονική, την οποία όμως εγκατέλειψε για να ασχοληθεί με το θέατρο, αρχικά ως σκηνογράφος, ύστερα ως ηθοποιός και, φυσικά, ως συγγραφέας και σκηνοθέτης. Ο ίδιος ερμήνευσε αρκετά από τα έργα του, ενώ έγραψε πολλά για την Ιταλική Ραδιοφωνία και τον κινηματογράφο. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από τον αντικομφορμισμό και τη δυνατή σάτιρα απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική, την εκκλησία και την ηθική, που βαραίνουν την καθημερινή μας ζωή διαιωνίζοντας τον ιδιόμορφο κοινωνικό μεσαίωνα που διανύουμε. Παγκόσμια φήμη έχουν τα έργα του: "Μυστήριος μπούφος", "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού", "Κλέβε λιγότερο", "Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!", "Οι αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ" και πολλά άλλα. Το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί και έχουν ανέβει σε θέατρα όλου του κόσμου. Πέθανε στις 13 Οκτωβρίου 2016, από πνευμονία, σε ηλικία 90 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Πορτολομαίου - Λάζου (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Μαρία Πορτολομαίου γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1946 στην Τιθορέα Λοκρίδας. Συγγραφέας, μεταφράστρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης, σύζυγος του Βαγγέλη Λάζου των εκδόσεων "Δωδώνη" (Αθήνα - Γιάννενα). Έργα της: "Μια ζωή Μαρία", ποίηση, "Η διάρρηξη", διηγήματα, "Μακρυγιάννη, οράματα;", σύνθεση κειμένων για το θέατρο, "Ρωμαίος, Ιουλιέτα και μετά τι;", θεατρικό, "Τα δυο αδέρφια μου... κι εγώ", λογοτεχνία για παιδιά, "Επειδή... κουράστηκαν", λογοτεχνία για παιδιά. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά θεατρικά των Ζενέ, Καμύ, Ιονέσκο, Ζιρωντίν, Σαλακρού, κ.ά., και έχει την ευθύνη της θεατρικής σειράς των εκδόσεων "Δωδώνη".

Βιολέττα Σωτηροπούλου - Καρύδη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
128
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.197 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση