Το βασιλικό κυνήγι του ήλιου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το βασιλικό κυνήγι του ήλιου

Παγκόσμιο Θέατρο · 51

Peter Shaffer

5.30€ -10% 4.77€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602482643

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο , Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    1977

  • Εκδότης

    Δωδώνη

Το έργο ξεκινά στην Ισπανία όπου ο αρχιστράτηγος Pizarro προσλαμβάνει 167 άντρες για αποστολή στο Περού. Σκοπός του είναι να αιχμαλωτίσει τον βασιλιά των Ίνκας, που θεωρείται γιος του Ήλιου, να κατακτήσει τη χώρα και να πάρει όσο χρυσάφι μπορεί. Τους στρατιώτες συνοδεύει και ένας καθολικός ιερέας, αποφασισμένος να διαδώσει το λαμπρό φως του χριστιανισμού. Η αποστολή επομένως γίνεται στο όνομα του χρυσού, της θρησκείας και των πεποιθήσεων ενός πολιτισμού και καταλήγει σε σύγκρουση δύο κόσμων, δύο πολιτισμών, αυτών των Ίνκας και των Ισπανών κατακτητών. Μέσα από τα πορτρέτα επίσης των δύο πρωταγωνιστών ‒ξτου Ίνκας Atahuallpa και του Ισπανού Francisco Pizarro‒ σκιαγραφείται η ανάγκη της προσωπικής ανεξαρτησίας, ιδιαίτερα όταν ο κατακτητής θα βρεθεί ανάμεσα στην επιθυμία του για κατάκτηση και τον σεβασμό που νιώθει για τον κατακτημένο.

Εμένα η επιθυμία μου πάντα ήταν να μπορεί να πραγματοποιηθεί μια παράσταση άθροισμα θεάτρου, που να περιλαμβάνει όχι μόνο λόγο αλλά ιεροτελεστίες, μιμική, μάσκες, μαγεία. Τα ζητάει το κείμενο. είναι έργο σκηνοθέτη, έργο παντομίμα, έργο μουσικού, έργο σκηνογράφου και φυσικά ηθοποιού και συγγραφέα.

Peter Shaffer

Μαρία Πορτολομαίου - Λάζου (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Μαρία Πορτολομαίου γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1946 στην Τιθορέα Λοκρίδας. Συγγραφέας, μεταφράστρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης, σύζυγος του Βαγγέλη Λάζου των εκδόσεων "Δωδώνη" (Αθήνα - Γιάννενα). Έργα της: "Μια ζωή Μαρία", ποίηση, "Η διάρρηξη", διηγήματα, "Μακρυγιάννη, οράματα;", σύνθεση κειμένων για το θέατρο, "Ρωμαίος, Ιουλιέτα και μετά τι;", θεατρικό, "Τα δυο αδέρφια μου... κι εγώ", λογοτεχνία για παιδιά, "Επειδή... κουράστηκαν", λογοτεχνία για παιδιά. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά θεατρικά των Ζενέ, Καμύ, Ιονέσκο, Ζιρωντίν, Σαλακρού, κ.ά., και έχει την ευθύνη της θεατρικής σειράς των εκδόσεων "Δωδώνη".

Ντόρα Βολανάκη (Μεταφραστής)


Peter Shaffer

Peter Shaffer (Συγγραφέας)

Ο Σερ Peter Levin Shaffer (γεν. Λίβερπουλ, 15 Μαΐου 1926 - 6 Ιουνίου 2016), ήταν άγγλος συγγραφέας πολλών επιτυχημένων θεατρικών έργων, όπως τα: "Five Finger Exercise", 1958, "The Public Eye", 1962, "The Royal Hunt of the Sun", 1964, "Equus", 1973, "Amadeus", 1979, κ.ά. Αρκετά από τα θεατρικά του έργα μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο σε δικές του διασκευές. Η ταινία "Amadeus" (1984), σε σκηνοθεσία Μίλος Φόρμαν, πάνω στο ομότιτλο θεατρικό του έργο, κέρδισε 8 βραβεία Όσκαρ μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
124
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.197 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση