Η συνωμοσία της σιωπής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η συνωμοσία της σιωπής

Joseph Finder

Η Κλερ Τσάπμαν είναι απόλυτα ευχαριστημένη από τη ζωή της. Είναι καθηγήτρια της Νομικής σχολής του Χάρβαρντ και γνωστή ποινικολόγος, που συνήθως αναλαμβάνει -και κερδίζει- τις πιο δύσκολες υποθέσεις.
Όμως μια μέρα, η τέλεια ζωή της τινάζεται στον αέρα όταν ο σύζυγός της, Τομ Τσάπμαν, συλλαμβάνεται ξαφνικά από μια ομάδα κυβερνητικών πρακτόρων και κατηγορείται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που εκείνος επιμένει ότι δεν διέπραξε. Το σοκ της είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν μαθαίνει ότι ο άντρας της δεν είναι αυτός που νομίζει... Ότι κάποτε είχε διαφορετικό όνομα -ακόμα και διαφορετικό πρόσωπο.
Διακινδυνεύοντας την υπόληψη και τη φήμη της, η Κλερ αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον Τομ σε ένα άκρως απόρρητο στρατοδικείο. Καθώς αναζητεί την αλήθεια, αρχίζει να ξετυλίγει το νήμα μιας εμπρηστικής συνωμοσίας στα ανώτατα κλιμάκια της ηγεσίας του στρατού, που απειλεί όχι μόνο την καριέρα της αλλά την ίδια τη ζωή της και τις ζωές των αγαπημένων της προσώπων. Ενώ παράλληλα αγωνίζεται να διατηρήσει την πίστη της στην αθωότητα του συζύγου της -ακόμα κι όταν όλα τα στοιχεία φαίνεται να υποδεικνύουν ότι είναι ένας ψυχρός δολοφόνος...

Πητ Κωνσταντέας (Μεταφραστής)


Joseph Finder

Joseph Finder (Συγγραφέας)

Ο Τζόσεφ Φάιντερ γεννήθηκε στο Σικάγο το 1958 και πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στο Αφγανιστάν και τις Φιλιππίνες. Σπούδασε στο κολέγιο Γέιλ, απ΄ όπου αποφοίτησε summa cum laude, και στο Κέντρο Ρωσικών Ερευνών του Χάρβαρντ, όπου έκανε διαδακτορική διατριβή γαι τη σοβιετική πολιτική. Είναι ειδικός σε θέματα της για τη σοβιετική πολιτική. Είναι ειδικός σε θέματα της CIA και της διεθνούς πολιτικής, αρθρογραφεί στους "New York Times, τη "Wall Street Journal" και την "Washigton Post" και έχει διδάξει στο Χάρβαρντ. Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο: "Κόκκινος τάπητας: Ο σύνδεσμος μεταξύ του Κρεμλίνου και των πλέον ισχυρών επιχειρηματιών της Αμερικής" , σε ηλικία 24 χρονών. Το πρώτο του μυθιστόρημα: "Η λέσχη της Μόσχας", που εκδόθηκε με εξαιρετικές κριτικές σε τριάντα χώρες, προέβλεπε το πραξικόπημα που σήμανε το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης. Στο "Έκτατες δικαοδοσίες", περιέγραψε την εκρηκτική ανακάλυψη ενός διπλού πράκτορα στους κόλπους της CIA, αρκετούς μήνες προτού συμβεί στην πραγματικότητα. Το "Η συνομωσία της σιωπής" έγινε ταινία από την Tristar (ελληνικός τίτλος: "Υψηλά εγκλήματα") σε σκηνοθεσία Καρλ Φράνκλιν. To "Παράνοια" μπήκε αμέσως στις λίστες των μπεστ σέλερ ενώ τα κινηματογραφικά του δικαιώματα έχουν ήδη αγοραστεί από την Paramount Pictures. O συγγραφέας ζει στην Βοστόνη με τη σύζυγό του και την κόρη τους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
410
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.454 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση