Βροχή θανάτου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βροχή θανάτου

Ποιήματα του πολέμου

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Miroslav Holub

4.66€

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Miroslav Holub (Συγγραφέας)

Ο κορυφαίος Τσέχος ποιητής Μίροσλαβ Χόλουπ (1923-1998) γεννήθηκε στο Πίλσεν της Δυτικής Βοημίας και πέθανε στην Πράγα. Σπούδασε ιατρική και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ιατρική στο Καρολίγγειο Πανεπιστήμιο της Πράγας (1953) και διδακτορικό στη μικροβιολογία στο Ινστιτούτο Μικροβιολογίας της Αλαδημίας Επιστημών (1958). Ο Χόλουπ είναι μια σπάνια περίπτωση στην ιστορία των γραμμάτων, αφού υπήρξε έξοχος και πολυγραφότατος ποιητής και ταυτόχρονα διακεκριμένος επιστήμονας. Οι εκδόσεις του περιλαμβάνουν δεκατέσσερα βιβλία ποίησης, πέντε βιβλία δοκιμίων και πολυάριθμες (περισσότερες από 130) επιστημονικές ανακοινώσεις και μελέτες, σε θέματα ιατρικής (ανοσολογίας) και βιολογίας. Τα ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες και είναι ιδαίτερα δημοφιλή στο αγγλόφωνο κοινό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Zbigniew Herbert

Zbigniew Herbert (Συγγραφέας)

Ο Πολωνός ποιητής Ζμπίγκνιεβ Χέρμπερτ γεννήθηκε στο Lwow, που σήμερα ανήκει στην Ουκρανία. Έφηβος πήρε μέρος στην αντίσταση κατά του Ναζισμού. Σπούδασε νομικά, οικονομικά και φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια Βαρσοβίας και Κράκοβας. Έγραψε θέατρο και ποίηση. Ο Χέρμπερτ είναι ο πιο κλασσικός από τους Πολωνούς ποιητές. Ποίηση πρωτοποριακή στη μορφή, αλλά συγκρατημένη, μιλά με ακρίβεια και τιμιότητα και μέσα στο χάος που τον τριγυρίζει γίνεται η φωνή της λογικής. Ποιητικά του έργα: -Η χορδή του φωτός (1956) -Ο Ερμής, ο σκύλος και το αστέρι (1957) -Η μελέτη του αντικειμένου (1961) -Επιγραφή (1969) -Ο κύριος Κόγκιτο (1974) -Έκθεση από την πολιορκημένη πόλη (1983) -Ελεγεία για την αναχώρηση (1990) -Ροβίγκο (1992)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Stephen Spender (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Ζ. Χριστοδουλίδης

Γιώργος Ζ. Χριστοδουλίδης (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Ζ. Χριστοδουλίδης ανήκει στους πνευματικούς ανθρώπους του απόδημου ελληνισμού. Γεννήθηκε το 1926 στην Κύπρο. Τα πρώτα του ποιήματα δημοσιεύθηκαν το 1943 στα "Κυπριακά Γράμματα". Τον ίδιο χρόνο κατετάγη στο Κυπριακό Σύνταγμα και υπηρέτησε σαν στρατιώτης κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιταλικό Μέτωπο. Στον στρατό με δική προσπάθεια έβγαινε το δακτυλογραφημένο περιοδικό (και αργότερα εφημερίδα του τοίχου) "Μαχώμενη Κύπρος". Το 1960 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Από νωρίς με άρθρα στις εφημερίδες και εισηγήσεις σε διάφορους οργανισμούς ασχολήθηκε με θέματα γύρω από την ταυτότητα της ποροικίας. Τον Φεβρουάριο του 1976 έδωσε τη διάλεξή του "Πατριωτική αγωγή μακρυά από την πατρίδα", την οποία η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Συλλόγων Μ. Βρεττανίας εξέδωσε σε βιβλίο και διένειμε αργότερα κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων στη Λευκωσία τον Ιούλιο 1976. Ο Γιώργος Ζ. Χριστοδουλίδης ασχολήθηκε με ποίηση, χρονογράφημα, μελέτες και μεταφράσεις και συνεργάστηκε με διάφορα ελληνικά έντυπα στη Μ. Βρετανία και λογοτεχνικά περιοδικά κυρίως τη "Νέα Εποχή" στην Κύπρο και το "Τομές" στην Ελλάδα.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
33
Διαστάσεις:
21χ15
Βάρος:
0.068 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση