Μοραβαζίν, βίος και πολιτεία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μοραβαζίν, βίος και πολιτεία

Blaise Cendrars

15.90€ -27% 11.61€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789607073143

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    1993

  • Εκδότης

    Opera

"Τι σόι άνθρωπος να ήταν τάχα; Κάθε φορά που τον νόμιζε κανείς ριγμένο καταγής, ανήμπορο, εξουθενωμένο από τη φοβερότερη ηθική κρίση, ξαναγεννιόταν από τις στάχτες του, ολόδροσος, καθάριος, γεμάτος εμπιστοσύνη για το άστρο του, κεφάτος, έβγαινε πάντα αλώβητος. (...) Κοιτούσα τον Μοραβαζίν και με έτρωγε η περιέγεια. Ήταν εκεί, καθισμένος ανάμεσά μας, και όμως μόνος, απών, ξένος, όπως μου είχε φανεί την πρώτη φορά στο κελί του στο Βαλντενζέε, ψυχρός, κύριος του εαυτού του, χωρίς ψευδαισθήσεις, μπουχτισμένος. Κατά βάθος, αυτός πάντοτε μας έσπρωχνε στη δράση, και παρ΄ όλο που ο Ροψίν ήταν αρχηγός, ο Μοραβαζίν ήταν ο αφέντης, ο αφέντης όλων μας."
"Ταξίδεψε αντί για μένα. Έκανε έρωτα στη θέση μου. Όμως δεν υπάρχει ποτέ πραγματική ταύτιση, γιατί ο καθένας ήταν Αυτός, Εγώ και ο Άλλος. Ένα τραγικό ενώπιος ενωπίω που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να γράψει κανείς παρά μόνο ένα βιβλίο, είτε πολλές φορές το ίδιο βιβλίο. Γι΄ αυτό και όλα τα ωραία βιβλία μοιάζουν μεταξύ τους. Είναι όλα τους βιογραφικά. Γι΄ αυτό και δεν υπάρχει παρά μόνο ένα λογοτεχνικό θέμα: ο άνθρωπος."

Γιώργος Σπανός (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Γ. Σπανός γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και κατάγεται απ’ την Ικαρία. Τα τελευταία είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της Nαυτιλίας των Logistics, και των Καινοτόμων Επιχειρήσεων (Innovative Startups). Είναι Μέντορας, στο Athens Center of Entrepreneurship & Innovation (ACEin), του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει διακριθεί για τις υπηρεσίες του στη Διεθνή Διπλωματία, την Πολιτική, και για τη συμμετοχή του σε πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις ανά την Ελλάδα. Οι βασικές του σπουδές ήταν Mechanical Engineering και Shipping, Transport & Logistics στο Λονδίνο. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε σε θέματα Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (HEC Παρίσι), στην Αντιτρομοκρατία (Leiden, Χάγη), όπως επίσης και στην Κλασσική Ελληνική Λογοτεχνία και Πρωτοχριστιανική Γραμματεία, (Harvard και ΜΙΤ). Είναι ειδικός σε θέματα αναγνώρισης τής απάτης και του ψεύδους μέσω της ψυχογραφικής ανάλυσης, των μικροεκφράσεων του προσώπου, της γλώσσας τού σώματος και της συναισθηματικής νοημοσύνης. Στον ελεύθερο χρόνο του, ερευνά και φέρνει στο φως αληθινές ιστορίες, ενώ αρθρογραφεί και συγγράφει λαμβάνοντας αφορμές, όχι μόνο από τις πολυσχιδείς προσωπικές κι επαγγελματικές του εμπειρίες, αλλά κι από εκείνες που παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό, ή ανέκδοτες, κι αξίζουν να διασωθούν και να εμπνεύσουν πραγματικά τον σημερινό αναγνώστη.

Blaise Cendrars

Blaise Cendrars (Συγγραφέας)

Η ταχύτητα, το χάος και η μνήμη συνοψίζουν το έργο και τη ζωή του Blaise Cendrars (Mπλεζ Σαντράρ). Γάλλος ελβετικής καταγωγής, γεννήθηκε στο La Chaux-de-Fonds, (1887) και πέθανε στο Παρίσι, (1961). Από τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια προσπάθησε με πάθος να κατακτήσει τον κόσμο, ταξιδεύοντας από τη Νεάπολη στην Κίνα και από τη Ρωσία στις Ινδίες. Άσκησε ποικίλα επαγγέλματα και στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου έχασε το χέρι του υπηρετώντας στη Λεγεώνα των Ξένων. Αρνήθηκε να είναι "άνθρωπος των γραμμάτων" και προτίμησε, ζώντας επικίνδυνα, να αιχμαλωτίσει στο πεζογραφικό και ποιητικό του έργο την ένταση , το παρόν, τη δράση. Αντιμετώπισε τη γραφή σαν ένα ταξίδι. Σημαντικότερα πεζά έργα του: "Το χρυσάφι" (L΄or, 1925), "Mοραβαζίν, βίος και πολιτεία" (Moravagine, 1926), "Νέγρικα παραμυθάκια για τα παιδιά των λευκών" (Petits contes negres pour les enfants des blancs, 1928), "Ρούμι" (Rhum, 1930), "O Κεραυνοβολημένος" (L΄homme foudroye, 1945), "To κομμένο χέρι" (La main coupee, 1946), "Περιπλανήσεις" (Bourlinguer, 1948). Ποιητικά έργα: "Πάσχα στη Νέα Υόρκη" (Paques a New York, 1912), "H πρόζα του Υπερσιβηρικού και της Μικρής Ιωάννας της Γαλλίας" (La prose du Transsiberien et de la Petite Jeanne de France, 1913), "Νέγρικη Ανθολογία" (Anthologie Negre, 1921).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
282
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.399 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση