Το παιχνίδι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το παιχνίδι

Προσωπική εμπειρία: 26 σχέδια

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Ολυμπία Καράγιωργα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ολυμπία Καράγιωργα

Ολυμπία Καράγιωργα (Συγγραφέας)

Η ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα είναι Αιγυπτιώτισσα. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια τον Οκτώβρη του 1934 και σπούδασε στα "Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Μανσούρας". Μια πόλη νοσταλγική του 1221 πλάι στο Νείλο. Ήδη ένα ποιητικό ξεκίνημα. Το 1956 ολοκληρώνει τις σπουδές στην Κοινωνιολογία στο "Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Καΐρου", (AKC) - B.A. Sociology, Honours. To 1957 με τη "Standard International Fellowship" φεύγει στην Αμερική όπου σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Stanford - Μ.Α. "Creation Writing" και "English and American Literature". Το φθινόπωρο του 1969 φτάνει στην Ελλάδα όπου σπουδάζει θέατρο με τον ιδιαίτερο δάσκαλο Χρήστο Βαχλιώτη (μέθοδος Stanislavsky), κι αρχίζει να σμίγει με τους συγγραφείς και ποιητές που θα ξεκινήσουν τη γενιά του ΄60. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Λέρο στο προγονικό σπίτι της μητέρας της Σοφίας Αγγέλου μπροστά στη θάλασσα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Περικλής Κοροβέσης

Περικλής Κοροβέσης (Συγγραφέας)

Ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε το 1941 στο Αργοστόλι. Σπούδασε θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Roland Barthes και παρακολούθησε μαθήματα με τον P. Vidal Naquet στο Παρίσι. Από μικρή ηλικία μετείχε ενεργά στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της Αριστεράς. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε επί χούντας. Το πρώτο του βιβλίο, "Ανθρωποφύλακες" (1969), μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Εκτός από πεζά, έχει γράψει θέατρο, παιδικά και, τελευταία, ποίηση. Παράλληλα με τη συγγραφική του δραστηριότητα, διατηρεί μόνιμες στήλες στην Ελευθεροτυπία και στην Εποχή και στο περιοδικό Γαλέρα. Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ περιφέρεια Αθηνών. Έργα του: "Ανθρωποφύλακες" (μαρτυρία), Στοκχόλμη 1969 "Κοινός τόπος" (κείμενα), 1976 "Περιγραφή AGCTTGA+TCGAACT" (Είκοσι πέντε κείμενα του Π. Κοροβέση, Δεκατρείς ζωγραφιές του Χρόνη Μπότσογλου), 1980 "Γύρω από το νησί η θάλασσα" (μυθιστόρημα), 1982 "Η συνέλευση των ζώων" (μουσικό παραμύθι-μουσική Γ. Κουρουπού), 1983 "Ο Γιαννάκης και η Μαρδίτσα" (παραμύθι), με εικονογράφηση Κ. Δίγκα, 1986 "Ατάμ Αλ΄ Ακ" (μουσικό παιδικό θέατρο-μουσική Π. Περράκη) 1987 "Τango Bar" (θεατρικό), 1988 "Εμπορία ειδήσεων" (άρθρα 78-90), 1990 "Επιχείρησις Ιουδίθ" (θεατρικό), 1992 "Γυναίκες ευσεβείς του πάθους" (μυθιστορήματα), 1995 "Μ΄ εξακόσιες λέξεις" (συλλογή κειμένων), 1996 "Νοσταλγία μνήμης" (αφήγημα), 1999 κ.ά.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Σκούρτης

Γιώργος Σκούρτης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Σκούρτης (1940-2018) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έγραψε πολλά θεατρικά έργα, που παίχτηκαν κυρίως στο Θέατρο Τέχνης με μεγάλη επιτυχία. Έγραψε, επίσης, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα και σενάρια και σκηνοθέτησε όλα του τα θεατρικά έργα, στη σκηνή, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Έφυγε από τη ζωή στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου 2018, σε ηλικία 78 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Κοτανίδης

Γιώργος Κοτανίδης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Κοτανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε δύο χρόνια στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, όπου μπήκε κατά λάθος, και ασχολήθηκε κυρίως με τη δημιουργία φοιτητικού θεάτρου και κινηματογραφικής λέσχης (ΦΟΘΚ). Στην Αθήνα τελείωσε τη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου το 1970 κι αμέσως συμμετείχε στη δημιουργία του "Ελεύθερου Θεάτρου", όπου έμεινε ως το 1975. Από τότε συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και σκηνοθέτες, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους σε όλα τα θεατρικά είδη. Πολλούς ρόλους επίσης έχει παίξει σε ελληνικές και διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές. Στη διάρκεια της "επταετίας" συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα ενταγμένος στην επαναστατική αριστερά, βασανίστηκε και φυλακίστηκε επανειλημμένα. Την περίοδο 1980-85 συμμετείχε στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Ιθάκη" που εξέδωσε βιβλία για το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη μουσική. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. "Οι σαλτιμπάγκοι" είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του. Το 1995 εκδόθηκε η νουβέλα του "Περί Μαιάνδρου" και το 1999 το μυθιστόρημα "Απρόσμενα αισθήματα". Έγραψε επίσης το σενάριο της ταινίας "Πάμπτωχοι Α.Ε."
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Σαμπάνης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ντίνος Λύρας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Catherine Kotanidi (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Εφεσίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Τσαπέκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σταύρος Καλάρογλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Λεκκός (Ζωγράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
91
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.417 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση