Δοκίμια
zoom in
29.86€ -30% 20.84€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600104950

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    1994

  • Εκδότης

    Gutenberg

Ο κορυφαίος υπερβατιστής R. W. EMERSON (1803 - 1882), ο γλαφυρός δοκιμιογράφος κι ο επιδέξιος ρήτορας, για μερικούς μάλιστα ο `μεγαλύτερος Αμερικανός φιλόσοφος`, δεν ήταν για τις προηγούμενες γενιές μια προσωπικότητα άγνωστη στον τόπο μας. Πολύ περισσότερο, η συμβολή των ιδεών του στη διαμόρφωση της `αμερικανικής ταυτότητας` (στην πλέον ευτυχισμένη της εκδοχή: εκείνη του αισιόδοξου σκαπανέα και του υπόλογου μονάχα απέναντι στην ηθική συνείδησή του) στάθηκε καθοριστική για την πνευματική συγκρότηση ολόκληρης της Δύσης μέσα στους τελευταίους δύο αιώνες. Αναχωρητισμός και κοινωνική παρέμβαση, ατομιστικές θεωρήσεις και αυτονομιστικές τάσεις, διαμαρτυρία και πρώιμες οικολογικές διακηρύξεις της μεταπολεμικής νεολαίας, εκπαιδευτικές ουτοπίες κι εξεγέρσεις -ένα σωρό φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της εποχής- βυθίζουν σημαντικό μέρος από τις ρίζες τους στη διδασκαλία του εμπνευσμένου στοχαστή της Νέας Αγγλίας· την αλήθεια του όμως θα την έβρει κανείς αποκλειστικά σχεδόν στο φλογερό του ενδιαφέρον για την ανεπανάληπτη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, στα δικαιώματά του μέσα σε μια δύσκολη ζωή, στην `υποχρέωσή` του να ευτυχήσει και να προκόψει σε αγαστή συνεργασία με τη φύση, το κοινωνικό περιβάλλον και την ψυχή του. Η παρούσα επιλογή από τα κείμενά του αθροίζει σε δυο τόμους την προσφορά δύο εκλεκτών μεταφραστών, σαράντα χρόνια μετά την τελευταία αυτοτελή εμφάνιση του εμερσονικού λόγου στη γλώσσα μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Παύλος Καλλιγάς (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Παύλος Καλλιγάς αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο. Είναι επίκουρος καθηγητής αρχαία φιλοσοφίας στον Τομέα Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών (Μ.Ι.Θ.Ε.) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ralph Waldo Emerson

Ralph Waldo Emerson (Συγγραφέας)

O Ralph Waldo Emerson γεννήθηκε στη Βοστόνη (Μασαχουσέτη) στις 25 Μαΐου 1803 και πέθανε στο Κόνκορντ (Νιου Χαμσάιρ) στις 25 Απριλίου 1882.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λιάνα Σακελλίου - Schultz

Λιάνα Σακελλίου - Schultz (Επιμέλεια)

Η Λιάνα Σακελλίου γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία και την Αμερική. Έχουν κυκλοφορήσει βιβλία της με ποιήματα, δοκίμια, άρθρα και μεταφράσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι καθηγήτρια της αμερικανικής λογοτεχνίας και συγγραφικής στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χάρης Λαμπίδης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2 από 2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
496
Διαστάσεις:
20x15
Βάρος:
0.759 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση