Το Βέβηλο και το Ιερό στον Αναρχισμό
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το Βέβηλο και το Ιερό στον Αναρχισμό

Μία πολιτισμική ανάλυση του αναρχικού εαυτού και της αναρχικής δράσης στην Ελλάδα

Μανούσος Ε. Μαραγκουδάκης

Παναγιώτης Πασχαλίδης

19.60€ -10% 17.64€

Λίγο έχουμε ασχοληθεί στην Ελλάδα επιστημονικά με το φαινόμενο του αναρχισμού και της δράσης του – δράσης που δηλώνει όχι μόνον απαξίωση αλλά και εναντίωση απέναντι στην κοινωνική κανονικότητα, καθώς και απόρριψή της.

Πού οφείλεται αυτή η όλο και πιο έντονη νοηματοδότηση του «έξω κόσμου» ως χώρου βέβηλου και η χρήση τυφλής βίας ως μέσου δράσης; Και πώς συνδέεται ο αναρχισμός με την ευρύτερη ελληνική κουλτούρα;

Το βιβλίο αναλύει τον αναρχισμό και τη δράση του στην Ελλάδα, καθώς και τις ελληνικές αναρχικές οργανώσεις, με βάση την κοινωνιολογική πολιτισμική ανάλυση λόγου. Μελετά μια πλειάδα αναρχικών κειμένων και βασικούς αναρχικούς ιδεότυπους, για να καταλήξει σε μια πρωτότυπη κατηγοριοποίηση του ελληνικού αναρχισμού, μια κατηγοριοποίηση που αποκαλύπτει τις συλλογικές αναπαραστάσεις, κοσμοθεάσεις και οράματα του αναρχοαυτόνομου χώρου σήμερα στην Ελλάδα.

Μανούσος Ε. Μαραγκουδάκης

Μανούσος Ε. Μαραγκουδάκης (Συγγραφέας)

Ο Μανούσος Μαραγκουδάκης είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο ΜcGill του Καναδά και έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Queen΄s και Ulster στη Βόρεια Ιρλανδία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τον χώρο της Ιστορικής και Συγκριτικής Κοινωνιολογίας με έμφαση στην Κοινωνιολογία των Πολιτισμών και τα Νέα Κοινωνικά Κινήματα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικές επιθεωρήσεις των ΗΠΑ, Βρετανίας, και της Γερμανίας, ενώ έχει διατελέσει προσκεκλημένος συντάκτης της αμερικανικής επιστημονικής επιθεώρησης Human Ecology Review.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Πασχαλίδης (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Πασχαλίδης είναι διδάκτωρ Επικοινωνίας και ΜΜΕ (Paris 3 - Sorbonne Nouvelle). Είναι επισκέπτης καθηγητής στα τμήματα Βαλκανικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ και δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Είναι ερευνητής στο πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθώς και στη Μονάδα Ερευνών του ΠΑΜΑΚ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
336
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.509 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση