Κοινωνική Χρηματοοικονομική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κοινωνική Χρηματοοικονομική

Ρίσκο, απόδοση, κοινωνικός αντίκτυπος

Ανδρέας Ανδρικόπουλος

19.30€ -10% 17.37€

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στην κοινωνική χρηματοοικονομική. Περιγράφει τους θεσμούς που χρηματοδοτούν την αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Επίσης, αναλύει τη χρηματοδοτική λειτουργία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής οικονομίας.

Η κοινωνική χρηματοοικονομική μετασχηματίζει τη μικροοικονομική ανάλυση των χρηματοοικονομικών αποφάσεων με κριτήρια την αναμενόμενη απόδοση και τον κίνδυνο. Το νέο αναλυτικό τρίπτυχο είναι πλέον ο κίνδυνος, η αναμενόμενη απόδοση και ο κοινωνικός αντίκτυπος. Όλο και περισσότερες επενδύσεις κρίνονται όχι μόνο από την επίδρασή τους στην ατομική ευημερία των επενδυτών αλλά και από τη συμβολή τους σε μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Στο βιβλίο αναλύονται θέματα όπως:

  • Κοινωνική επιχειρηματικότητα
  • Μικροχρηματοδότηση
  • Φιλανθρωπία επιχειρηματικών συμμετοχών
  • Ομόλογα κοινωνικού αντίκτυπου
  • Συμμετοχική χρηματοδότηση
  • Ισλαμική χρηματοοικονομική
  • Ποσοτική αξιολόγηση κοινωνικών επενδύσεων

Η Κοινωνική Χρηματοοικονομική απευθύνεται σε κοινωνικούς επιχειρηματίες, σε επαγγελματίες της κοινωνικής οικονομίας και σε στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών που χρηματοδοτούν την κοινωνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, απευθύνεται σε σπουδαστές, ερευνητές και καθηγητές οικονομικών και διοικητικών επιστημών.

Ανδρέας Ανδρικόπουλος

Ανδρέας Ανδρικόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι κάτοχος πτυχίου οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη χρηματοοικονομική (Πανεπιστήμιο Warwick, MSc Economics and Finance) και διδακτορικού διπλώματος στη χρηματοοικονομική (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει παρουσιάσει το έργο του σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει τις εργασίες του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το διδακτικό του έργο αφορά τη χρηματοοικονομική, την οικονομετρία και τη μικροοικονομική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αποτίμηση χρηματοοικονομικών και πραγματικών δικαιωμάτων (financial/real options), στη ρευστότητα των χρηματιστηρίων και στη μεθοδολογία της χρηματοοικονομικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
272
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.575 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση