Ακολουθώντας τα βήματά του
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ακολουθώντας τα βήματά του

Σχέση γκούρου-μαθητή: ένας παντοτινός δεσμός αγάπης

Swami Sivamurti Saraswati

22.00€ -18% 18.04€

Έχουμε την τύχη να κρατάμε στα χέρια μας έναν σπάνιο αυτοβιογραφικό θησαυρό για τη σχέση γκούρου-μαθητή, γραμμένο από μια συγγραφέα και πνευματική δασκάλα η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στο έργο του δασκάλου της, του Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι. Ακολουθώντας τις οδηγίες του, η Σουάμι Σιβαμούρτι ήρθε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970 και έκτοτε διαδίδει στη Δύση το έργο αυτού του μεγάλου σοφού του 20ού αιώνα.

Η διεισδυτική ματιά μιας σύγχρονης γυναίκας εκπαιδευμένης με τα δυτικά πρότυπα αποτελεί πολύ σημαντική μαρτυρία για τη βαθιά σύνδεση που αναπτύσσεται στη σχέση αυτή, αλλά και για τον καθαρά πνευματικό της χαρακτήρα. Αποδεικνύεται ότι η σχέση γκούρου-μαθητή αφορά όλους τους ανθρώπους που αναζητούν την αληθινή φύση της ύπαρξής τους, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή την καταγωγή τους.

Στο βιβλίο αυτό η Σουάμι Σιβαμούρτι, Yogacharya (Master of Yoga), μια σύγχρονη γιογκίνι, περιγράφει τη μαθητεία και τον ρόλο του γκούρου και αναφέρεται στις δοκιμασίες αλλά και στις βαθιές εμπειρίες που βιώνει ο αναζητητής κατά την εκπαίδευσή του στην πνευματική ατραπό. Απαντάει σε ένα μεγάλο εύρος ερωτημάτων γύρω από τη σχέση αυτή και αναφέρεται σε λιγότερο γνωστές και ευαίσθητες πτυχές της, που μόνον ένας μαθητής που την έχει ζήσει βαθιά και απόλυτα μπορεί να γνωρίζει.

Καθώς ο αναγνώστης διαβάζει τις σελίδες του βιβλίου αισθάνεται ότι βρίσκεται στη ζωντανή παρουσία του διδασκάλου και ότι καθοδηγείται από αυτόν.

Η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι μεγάλωσε και σπούδασε στην Αυστραλία. Το 1975 η πνευματική της αναζήτηση ην οδήγησε στην Ινδία όπου συνάντησε τον γκούρου της, τον Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι. Αφού εκπαιδεύτηκε υπό την καθοδήγησή του στους διαφόρους κλάδους της γιόγκα και στην παράδοση της σαννυάσα, έλαβε μύηση στο τάγμα Ντασνάμι (Dashnami).

 

Το 1976 ο δάσκαλός της τής ανέθεσε να φέρει τις διδασκαλίες της Σατυανάντα Γιόγκα από την Ινδία στην Ελλάδα. Τον επόμενο χρόνο ίδρυσε το πρώτο κέντρο γιόγκα στην Καλαμάτα και, χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση, ίδρυσε άλλα τρία κέντρα διαλογισμού

Σατυανάντα Γιόγκα στην Αθήνα, στην Παιανία και στη Θεσσαλονίκη. Το 1977 δημιούργησε το Σατυανάντασραμ, το πρώτο άσραμ στην Ευρώπη, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, αναγνωρισμένο πλέον τόσο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς για την εκπαίδευση στην αυθεντική γιόγκα και για το φιλανθρωπικό του έργο. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών έχει εμπνεύσει την ίδρυση πολυάριθμων ανεξάρτητων κέντρων σε όλη την Ελλάδα και, με την καθοδήγησή της, εκατοντάδες εισηγητές εκπαιδεύτηκαν στη γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα.

 

Το 2017 συστήνεται, με την έμπνευση της Σουάμι Σιβαμούρτι, η AMBA Κοιν. Σ. Επ., κοινωνικός συνεταιριστικός φορέας, γνωστή ως SATYANANDA MATH-Amba, με σκοπό να προσφέρει βοήθεια, υποστήριξη και χαρά στους λιγότερο προνομιούχους συνανθρώπους μας. Το 2007 δημιουργεί τις γυναικείες ομάδες γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα, με στόχο την καλλιέργεια των εγγενών σε κάθε γυναίκα ποιοτήτων. Το 2014 ιδρύει την Ένωση των Ελλήνων Εισηγητών Γιόγκα εκπαιδευμένων στο σύστημα Σατυανάντα, προκειμένου να διασφαλίσει την αυθεντικότητα και την υψηλή ποιότητα των διδασκαλιών.

 

Το 1993 αναγνωρίστηκε ως Yogacharya (Master of yoga) από το International Yoga Fellowship Movement και το 2004 έλαβε τον τίτλο της Permanent Guardian της Satyananda Yoga Academy Europe και Emissary της Σχολής Γιόγκα του Μπιχάρ.

 

Η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, παράλληλα με το έργο που προσφέρει στην Ελλάδα, έχει συγγράψει πολλά βιβλία. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο καθοδηγώντας προγράμματα σχετικά με τη γιόγκα και ενθαρρύνοντας τον σύγχρονο άνθρωπο να διαχειριστεί τον νου του και τις προκλήσεις της ζωής με κύρια εργαλεία τη γιόγκα, τον διαλογισμό και την καλλιέργεια της επίγνωσης.

Swami Sivamurti Saraswati

Swami Sivamurti Saraswati (Συγγραφέας)

Η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι μεγάλωσε και σπούδασε στην Αυστραλία. Το 1975, ακολουθώντας την πνευματική της αναζήτηση, ταξίδεψε στην Ινδία όπου συνάντησε τον Δάσκαλό της, τον Παραμαχάμσα Σατυανάντα. Από το 1977 ζει στην Ελλάδα και εργάζεται για να βελτιώσει και να βοηθήσει τους ανθρώπους μέσω της γιόγκα. Το 1984 δημιούργησε το Σατυανάντα Άσραμ, σωματείο μη κερδοσκοπικό, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και διεθνώς για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει, αλλά και για το φιλανθρωπικό του έργο. Παράλληλα με το έργο της στην Ελλάδα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο καθοδηγώντας προγράμματα σχετικά με τη συμβολή της γιόγκα σε κάθε τομέα της ζωής που απασχολεί τον σύγχρονο άνθρωπο. Της έχει αναγνωριστεί ο τίτλος της "Ειδήμονος στη Γιόγκα". Είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Αδελφότητας Γιόγκα και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σατυανάντα Γιόγκα στην Αγγλία. Είναι επίσημος εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Μπιχάρ Γιόγκα Μπαράτι (Ινδία) και σύμβουλος πολλών οργανώσεων. Στη Σουάμιτζι οι άνθρωποι βρίσκουν βαθιά κατανόηση, καλοσύνη και έμπνευση. Τα λόγια της δίνουν δύναμη και θετική κατεύθυνση σε όποιον αναζητά τον αληθινό εαυτό που κρύβεται μέσα του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
384
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.567 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση