Ο Εικονικός Άνθρωπος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Εικονικός Άνθρωπος

Η αλληλεπίδραση των κοινωνικών δυναμικών, της διατροφής και της υγείας στον 20ό-21ο αιώνα

Γιώργος Μηνούδης

11.00€ -26% 8.14€



Απ’ ό,τι φαίνεται, η τροφή δεν είναι μόνο κάτι που καταναλώνουμε, αλλά επίσης καθορίζει και την ταυτότητά μας και μας ενώνει με το σώμα μας, την κοινωνία στην οποία ζούμε και, κατ’ επέκταση, με όλο τον κόσμο.

Η τροφή έγινε εμπορεύσιμο αγαθό στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές συναλλαγές και το άτομο έχασε τον έλεγχο της παραγωγής και της διαθεσιμότητάς της.

Ο άνθρωπος πλέον δεν τρώει για να ζήσει, αλλά ζει τρώγοντας για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από τις βιολογικές ανάγκες του σώματος.

Τα επίπεδα υγείας εξαρτώνται από τα επίπεδα της κυτταρικής λειτουργίας και από την ικανότητα των κυττάρων να διαχειρίζονται τη ροή της ζωτικής ενέργειας σωστά και ισορροπημένα.

Οι σύγχρονες κοινωνίες, στην προσπάθειά τους να θρέψουν μεγάλους πληθυσμούς με μικρό κόστος, έχουν συνάψει την ύστατη συμφωνία του Φάουστ. Μεγάλη ποσότητα, αλλά χωρίς ποιότητα και με αντάλλαγμα ψυχοπάθειες, καρδιοπάθειες, διαβήτη, αυτοάνοσα νοσήματα, καρκίνο και πρόωρη βιολογική γήρανση και θάνατο.

Γιώργος Μηνούδης

Γιώργος Μηνούδης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Μηνούδης είναι κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος, απόφοιτος του διεθνούς φήμης Institute for Optimum Nutrition (Ινστιτούτο Ιδανικής Διατροφής) του Λονδίνου, του οποίου πάτρωνας επί σειρά ετών διετέλεσε και ο δύο φορές νομπελίστας και πατέρας της σύγχρονης βιοχημείας και γενετικής βιολογίας Linus Pauling, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως τον άνθρωπο που πραγματικά ανακάλυψε τη δομή του DNA. Ο Γιώργος Μηνούδης έχει Master of Science in Complementary Medicine από το Πανεπιστήμιο του Westminster. Είναι μέλος του British Complementary Medical Association (Βρετανικός Σύλλογος Συμπληρωματικής Ιατρικής), του Διοικητικού Συμβουλίου του British Association of Nutritional Therapists (Βρετανικός Σύλλογος Διατροφολόγων Θεραπευτών), της International Society for Orthomolecular Medicine (Διεθνής Εταιρεία Ορθομοριακής Ιατρικής) και της Royal Society of Medicine (Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής) της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει συμμετάσχει σε δύο κλινικές έρευνες με θέματα ΄Διατροφή και Άσθμα΄ και ΄Άγχος και Διατροφή΄. Συμμετέχει τακτικά σε διεθνή σεμινάρια, επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες σε Ελλάδα και Κύπρο ως κύριος ομιλητής. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε πολλούς δήμους. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας και της Κύπρου. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικές εφημερίδες, σε περιοδικά και στο διαδίκτυο. Ο Γιώργος Μηνούδης τιμήθηκε με το Απολλώνειο Βραβείο 2018 για τη συνολική προσφορά του στην επιστήμη και στον άνθρωπο. Είναι ιδρυτής της Ορθομοριακής Διατροφής και ιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.), σκοπός της οποίας είναι η έρευνα, η εκπαίδευση και η κλινική εφαρμογή της επιστήμης αυτής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
128
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.203 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση