Τρεις ευχές κρυμμένες σε κοχύλι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τρεις ευχές κρυμμένες σε κοχύλι

Μαριλένα Καββαδά

14.00€ -10% 12.60€
Στα βάθη ενός παραμυθένιου ωκεανού... Μια ασφαλής μικρή γειτονιά κι ένας απέραντος πολύχρωμος κόσμος. Μια γοργόνα που βιάζεται νε μεγαλώσει και δύο γονείς που θέλουν να την προστατεύουν. Τρεις ευχές κι ένα μαγικό κοχύλι. Όλα! Σε μια περιπετειώδη ιστορία γεμάτη εκπλήξεις. Σαν μια βόλτα με χαρές και λύπες, επιτυχίες κι αποτυχίες, ενθουσιασμούς κι απογοητεύσεις. Σαν ένα ταξίδι με διλήμματα κι επιλογές, προκλήσεις κι αποφάσεις, παθήματα και μαθήματα. Μα, τι περιμένετε; Μικροί και μεγάλοι βουτήξτε μαζί μας στο παραμύθι που υφαίνουν λέξεις και πινελιές, μελωδίες και λόγια, χωρίς να ξεχνάτε... "Σα δεν φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, δεν βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει" (Νίκος Καζαντζάκης)
Λιάνα Δενεζάκη

Λιάνα Δενεζάκη (Εικονογράφος)

Η Λιάνα Δενεζάκη είναι συγγραφέας και εικονογράφος. Σπούδασε γραφιστική και για ένα διάστημα εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε περιοδικά και εφημερίδες. Η μεγάλη της αγάπη ήταν και παραμένει το βιβλίο, στο οποίο στράφηκε γρήγορα. Το 2009 τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου "Πηνελόπη Μαξίμου" για το βιβλίο Ένας Γενναίος Σκύλος, ενώ το 2010 με το Βραβείο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας "Φανής Αποστολίδου" για το βιβλίο "Μαρδούκ!". Ανήκει στη συντακτική ομάδα του "Μαγικού Κόσμου" της www.kosvoice.gr που το 2013 βραβεύτηκε ως το "Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας" από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Μέχρι σήμερα έχει γράψει 17 παιδικά βιβλία κι έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 150 βιβλία. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κι έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "100 mirrors-Εργαλεία για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας" στο πλαίσιο του προγράμματος "Δια βίου Μάθηση" (τομεακό πρόγραμμα Εrasmus).


Μαριλένα Καββαδά

Μαριλένα Καββαδά (Συγγραφέας)

Η Μαριλένα Καββαδά έχει πτυχιακές σπουδές στο Χορό (Υποτροφία Ν. Κονταξάκη), τον Ελληνικό Πολιτισμό (Αριστούχος Ε.Α.Π.) και στην Εκπαίδευση & Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία (Αριστούχος Πανεπιστημίου Αθηνών). Ο μεταπτυχιακός της τίτλος αφορά στις "Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση" (Αριστούχος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου). Τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια επιμορφώνεται εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ εργάζεται ως υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με διάφορες παιδικές σκηνές, χορογραφώντας έργα των: Ευγένιου Τριβιζά, Άλκης Ζέη, Ζωρζ Σαρρή κ.ά. Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιώντας πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά και συντονίζοντας τη λέσχη ανάγνωσης "Παραμυθοπαρέα". Από το 2013 ίδρυσε και συντονίζει την Καλλιτεχνική & Παιδαγωγική Ομάδα "Μαγικό Κοχύλι", η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στις διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών, την οργάνωση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών & ψυχαγωγικών προγραμμάτων για παιδιά και τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (www.magiko-kohili.gr). Έργα της ομάδας της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους εκπαίδευσης και πολιτισμού (π.χ. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης). Περιοδικά σχεδιάζει εκπαιδευτικά πακέτα και θεματικά πάρκα για διάφορους επιστημονικούς φορείς (π.χ. Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης), συμμετέχει ως εισηγήτρια σε εγχώρια ή διεθνή συνέδρια διαφόρων επιστημονικών φορέων (π.χ. ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ, OMEP κ.ά.) και επιμελείται εκδόσεις βιβλίων ή παιδικών CDs. Στο συγγραφικό της έργο, ανάμεσα στα βιβλία για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς εντάσσονται περισσότερα από πενήντα άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά παιδαγωγικά περιοδικά. Το παραμύθι της "Το μαγικό κοχύλι της γοργόνας" (εικον. Ντανιέλα Σταματιάδη, εκδ. Διάπλαση) τέθηκε υποψήφιο για το βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου (βραχεία λίστα κρατικών λογοτεχνικών βραβείων 2012). Τέλος, στα CDs των βιβλίων της, τα οποία περιλαμβάνουν δραματοποιημένες αφηγήσεις, εκπαιδευτικό υλικό και τραγούδια της, έχουν συνεργαστεί φιλικά καλλιτέχνες όπως: Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Μακεδόνας, Αφροδίτη Μάνου, Αρετή Κετιμέ κ.ά..
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
29
Διαστάσεις:
25χ29
Βάρος:
0.54 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση