Κείμενα για τον Τίτο Πατρίκιο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κείμενα για τον Τίτο Πατρίκιο

Ελένη Αντωνιάδου

12.72€ -10% 11.45€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606380471

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2019

  • Εκδότης

    Βακχικόν

Πριν από πολλά χρόνια ο Τίτος Πατρίκιος είχε λέει επισκεφθεί την Αίτνα, για να δει το ηφαίστειο από κοντά. Σε κάποια στιγμή και παρά την αυστηρή προειδοποίηση του ξεναγού, διέφυγε της προσοχής του και προχώρησε μόνος, να δει το βάθος του κρατήρα. Φυσικά διακινδύνευσε, αλλά τελικά κατάφερε σχεδόν έρποντας να ξαναβρεί τους άλλους της ομάδας.

Είναι ευχής έργον που εξακολουθούν έως και σήμερα να τον ελκύουν, «τα ρήγματα της γης», «οι σήραγγες των τρένων», «οι πύργοι του νερού». «Εκεί απάνω» εξάλλου «τον βρίσκει η ποίηση». Μια ποίηση που είναι η αυτοβιογραφία ενός σπουδαίου ποιητή, είναι η ποιητική μετατροπή της ιστορίας των Ελλήνων μιας ολόκληρης εποχής, είναι τέλος ένας θησαυρός αυτογνωσίας για όλους μας.

Τα μελετήματα της Ελένης Αντωνιάδου, που περιλαμβάνονται στον ανά χείρας τόμο, είναι προϊόν δουλειάς πολλών ετών. Είναι ομιλίες σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Τίτο Πατρίκιο, εισηγήσεις σε συνέδρια, συμμετοχές σε παρουσιάσεις βιβλίων του. Μπορεί ημερολογιακά να καλύπτουν περίπου 20 χρόνια, από το 1998 έως το 2019, αλλά στην πραγματικότητα ενσωματώνουν έρευνα και μελέτη του έργου του Πατρίκιου πολύ περισσότερων ετών.

Ελένη Αντωνιάδου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Αντωνιάδου γεννήθηκε στη Λευκωσία και είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου, καθώς και στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Από το 1982 ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Από το 1991 έως το 2010 εργάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας. Από το 2005 έως το 2010 υπηρέτησε ως Μορφωτική Ακόλουθος. Ασχολείται συστηματικά με τη μελέτη και την κριτική της λογοτεχνίας και ιδιαίτερα με το έργο του Τίτου Πατρίκιου. Πολλές εισηγήσεις σε συνέδρια, μελέτες και κριτικά κείμενα είναι δημοσιευμένα σε συλλογικούς τόμους και λογοτεχνικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
234
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση