Ο δικομματισμός στην Ελλάδα (1977-2012)
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο δικομματισμός στην Ελλάδα (1977-2012)

Γιάννης Κ. Πρετεντέρης

11.00€ -18% 9.02€
Από το 1977 έως το 2012 η ελληνική πολιτική ζωή οργανώθηκε στη βάση ενός ισχυρού δικομματικού συστήματος με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠαΣοΚ). Επί τριάντα πέντε χρόνια το σύστημα αυτό, με την εναλλαγή των κομμάτων που το συγκροτούσαν στην εξουσία, διασφάλισε τη μακρότερη περίοδο πολιτικής σταθερότητας, δημοκρατικής ομαλότητας και οικονομικής ευημερίας της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Πώς διαμορφώθηκε, ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές του, πώς λειτούργησε, πώς διασφάλισε την ανανέωση και την αναπαραγωγή του σε δώδεκα συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τι το υπονόμευσε, πώς οδηγήθηκε στην κρίση και την απορρύθμισή του μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ευρώπη.

Κώστας Π. Κωστής (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Κώστας Π. Κωστής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι. Σήμερα είναι καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει Νεότερη Ιστορία.

Νίκος Ε. Καραπιδάκης (Υπεύθυνος Σειράς)


Γιάννης Κ. Πρετεντέρης

Γιάννης Κ. Πρετεντέρης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Πρετεντέρης (1954) είναι δημοσιογράφος, γιος του συγγραφέα Κώστα Πρετεντέρη. Σπούδασε οικονομικά, δίκαιο και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ (Γαλλία) και στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης (Ελβετία). Από το 1984 εργάστηκε στο Βήμα, στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, στα Νέα, στο MEGA, στον Αντέννα και στο Θέμα FM. Σήμερα είναι σύμβουλος έκδοσης και αρθογράφος στα Νέα και το Βήμα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
97
Διαστάσεις:
19χ12
Βάρος:
0.125 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση